Betilthatják 2025-től a gázfűtést az új építésű házakban Nagy-Britanniában

Betilthatják 2025-től a gázfűtést az új építésű házakban Nagy-Britanniában Tilos lehet a gázfűtés 2025-től az új építésű házakban Nagy-Britanniában, a gáz főzőlapok azonban maradhatnak - számolt be a BBC a brit pénzügyminiszter terveiről.

Megszüntetnék a pálmaolaj alapú bioüzemanyagot

Megszüntetnék a pálmaolaj alapú bioüzemanyagot Környezetvédelmi okokból fokozatosan megszüntetné a pálmaolaj felhasználását bioüzemanyagként az Európai Bizottság - jelentették be Brüsszelben.


 

Hősokk várhat a spanyol nagyvárosokra

Hősokk várhat a spanyol nagyvárosokra 30 év alatt a spanyol nagyvárosok átlaghőmérséklete 1 Celsius-fokkal növekedett, de pl. Madrid vagy Barcelona esetében ennél még nagyobb, mintegy 2 fokos emelkedést mutattak a mérések a spanyol fenntarthatósági megfigyelőközpont kutatóintézet idei, friss jelentése szerint.


 

2021-ig sínen az EU környezetvédelmi programja

Ideiglenes megállapodást ért el az Európai Parlament és az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa az unió LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai program finanszírozásáról, így az az unió következő, 2021–2027-re szóló, hosszú távú költségvetésének részét képezheti.

4 nagy zöld szervezet beperelte a francia államot

Pakisztán, Kolumbia és Hollandia után most Franciaország ellen is feljelentést tettek környezetvédők: négy nagy francia környezetvédelmi szervezet beperelte a francia államot amiatt, hogy nem tesz eleget a globális felmelegedés ellen.

Bulgáriában nyeri vissza szabadságát Andi, a bécsi keselyű

Már megérkezett Bulgáriába a Schönbrunni Állatkert kilenc hónapos egyiptomi keselyűfiókája, Andi, hogy hamarosan a Rodope hegység felett szárnyalhasson. A fiatal madár egy visszatelepítési projekt résztvevője.

Az EU Norvégia hulladéklerakója

Az Eurostat most közzétett statisztikáiból kiderül, hogy a legtöbb hulladék az Európai Unióba Norvégiából érkezik.

Szeptemberben indul a párizsi agglomeráció e-bérbicikli hálózata

Tízezer kerékpárral szeptemberben nyílik a Párizs környéki Ile-de-France régió elektromos bérbicikli-hálózata, amellyel a francia főváros és környékének 12 millió lakosát próbálják meg arra ösztönözni, hogy kerékpárral járjanak be a fővárosba dolgozni.

A hollandok száműznék a lufikat

A léggömbök maradványai környezeti károkat okoznak, veszélyes műanyaghulladékot jelentenek az Északi-tenger állatvilágára.Egyre több holland település önkormányzata tiltja be léggömbök röptetését az ünnepségeken – derül ki a De Noordzee (Északi-tenger) környezetvédő szervezet jelentéséből.

Évi 800000! áldozatot szedhet csak Európában a légszennyezés

A korábban becsültnél kétszer annyi áldozatot szedhet évente Európában a légszennyezés, írja egy friss kutatás adataira hivatkozva a Guardian. A légszennyezés átlag két évvel rövidítette meg az áldozatok életét.

Bécs a legokosabb város

Vélemény

A levegőminőség további romlásáért harcol az Orbán-kormány

A szennyezett levegő és az abból fakadó betegségek az egyik vezető halálokká váltak Európában. Magyarországon a legrosszabb a helyzet, egyébként még Kína is jobban áll nálunk. Nem igaz, hogy a magyar kormány ne tenne semmit: minden létező fórumon a levegőszennyezés növekedéséért harcol. Azért, hogy minél többen haljanak meg. Szerencsére több fronton is veszítenek. De minderről nem szólnak óriásplakátok. tovább>>

Képgaléria ajánló

képAmazonasi indiánok kontra illegális erdőirtók
képExpedíciózz a háztartásban Egerben
képTisza-tó tisztítás

Sajtóközlemény

A FIDESZ sajtószabadság napi cenzúrája

A (párt)állami hírügynökség megtagadta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége sajtószabadság napi közleményének kiadását. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvKirtana Chandrasekaran, Natalia Carrau - Gúzsba kötve
könyvÖkopolisz Alapítvány - Ellensúly 2018/1 nyitó lapszám
könyvNemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács - Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés