Tapírt is lopnak a venezuelaiak az állatkertből

Tapírt is lopnak a venezuelaiak az állatkertből A venezuelai hatóságok nyomozást indítottak, miután tolvajok állatokat loptak az ország nyugati felén elterülő Zulia állam állatkertjéből, hogy megegyék őket - közölte tegnap a dél-amerikai állam rendőrségének egyik tisztségviselője.

Öngyilkosság szennyvízzel locsolni a termőföldeket

Öngyilkosság szennyvízzel locsolni a termőföldeket Világszerte több tízmillió hektár szántóföldet öntöznek kezeletlen szennyvízzel. Ez legalább olyan kockázatos gyakorlat, mint amennyire kényelmes, hiszen a felelőtlenül szétlocsolt kórokozók, vegyszerek, nehézfémek súlyos megbetegedéseket, járványokat is okozhatnak.


 

Töretlen a globális felmelegedés

Töretlen a globális felmelegedés Az MTI infografikája az éghajlat változását mutatja, azt, hogy 200 év alatt mennyire emelkedik meg a hőmérséklet. A múlt év őszén elfogadott párizsi klímaegyezmény éppen azt célozza meg, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésével, legalább fékezzük a felmelegedés ütemét.


 

Harry Potter miatt pusztulnak a baglyok

Az indonéz piacokon az elmúlt 20 évben meredeken emelkedett az eladásra kínált, vadorzók által befogott védett baglyok száma. „Hiába tűnnek élettelinek és boldognak, amikor a piacon látjuk őket, valójában már akkor is halottak”

Befékezett az Antarktiszról leszakadt hatalmas jégtömb

Nem mozdul mostani helyéről az Antarktiszról levált hatalmas jégtömb. A hatezer négyzetkilométer kiterjedésű A68 július közepén szakadt le a Larsen C selfjégről, majd öt kilométerre távolodott tőle.

Hajtóvadászat gyilkos elefánt után

India legjobb vadászával az élen indult hajtóvadászat egy elefánt után, ami 15 embert ölt meg az elmúlt hónapokban. A hatóságok szerint nincs más megoldás.

Ötmillió európai otthon kaphat áramot Tunéziából?

A TuNur angol vállalat napenergia-fejlesztéssel foglalkozik. A cég a héten kapcsolatba lépett a tunéziai kormánnyal egy nagyszabású projektre. Céljuk egy olyan 4,5 gigawatt teljesítményű erőmű létrehozása, amely nagy mennyiségű megújuló energiát szolgáltat 5 millió európai háztartás, vagy akár több mint 7 millió elektromos jármű ellátására.

Párizs után – az MTA klímakonferenciája videón

Milyen hatásai vannak eddig a 2015 decemberében elfogadott párizsi éghajlatvédelmi egyezménynek? Korábbi környezetvédelmi megállapodások alapján mennyi kompromisszummal járhat a végrehajtása? Hogyan alakul Magyarország üvegházgáz-kibocsátása? Hogyan és mikorra lép ki az USA – Donald Trump elnök június 1-i bejelentése nyomán – az egyezményből? Többek között erről szervezett tudományos ülést az MTA Meteorológiai Tudományos Bizottság Éghajlati Albizottsága, az MTA Környezettudományi Elnöki Bizottság Felkészülés a Klímaváltozásra Albizottsága és a Magyar Természettudományi Társulat. Az előadások most videón láthatók.

Elszórt sörösüvegek segíthetik a kézhalak túlélését

Az eldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat (Brachionichthys hirsutus) ausztrál kutatók szerint.

Trump eljelentéktelenítheti a klímaváltozásról készült jelentést

A washingtoni kormányzat által felkért tudósok attól tartanak, hogy Donald Trump elnök eljelentékteleníti a klímaváltozásról készült jelentésüket - írta a The New York Times című lap. A jelentés ugyan még nem került nyilvánosságra - most terjesztik ugyanis a kormányzat elé -, ám a lap előzetesen részleteket közölt belőle.

IRENA-jelentés: a megújuló részarány meghaladja a 25%-ot

Vélemény

Partner vagyok. Partner lettem újra!

Az ország a Települési Arculati Kézikönyvek készítésének lázában ég. Naponta olvassuk, hogy minden kerületben, településen hívják a lakosságot a fórumokra. Erre bátorítom én is az állampolgárokat. Annak ellenére, hogy tudjuk, tapasztaltuk: beleszólásunk a saját településünk életébe finoman szólva is korlátozott. tovább>>

Képgaléria ajánló

képMolnár Antal: darvak
képZöld szervezetek XVII. országos Találkozója Kecskeméten 1
képTiszavirág

Sajtóközlemény

Szabadítsuk fel a napenergiát itthon!

Egyetértesz azzal, hogy az egész világnak 100%-ban megújuló energiára kell átállnia a Föld és az emberiség védelme érdekében? Kérjük, csatlakozz a Greenpeace megújulókról szóló magyar és nemzetközi nyilatkozataihoz! tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagosfa Alapítvány, Pangea Egyesület - Mindennapra kisebb (öko)lábnyom
könyvMagyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület - Hidrogén Hírlevél 2017 április
könyvMagyar Tudományos Akadémia - Magyar Tudomány 2017/6 Mi lenen, ha megállna a klímaváltozás? És ha nem?

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés