Elpusztult a világ utolsó hím északi fehér orrszarvúja

Elpusztult a világ utolsó hím északi fehér orrszarvúja Elhunyt Sudan az utolsó északi hím szélesszájú orrszarvú. 1960-ban még 2000 egyedük élt, mára a faj kihalt. Köszönjük Homo sapiens.

Végveszélyben az ausztráliai púposdelfin

Végveszélyben az ausztráliai púposdelfin Az ausztráliai púposdelfin sürgősen védelemre szorul, hogy elkerülhesse a kihalást - derült egy ki egy frissen publikált tanulmányból.


 

Nagy természetvédelmi lépés Chilében

Nagy természetvédelmi lépés Chilében A dél-amerikai állam leköszönő elnöke, Michelle Bachelet által aláírt törvény kilenc tengeri rezervátum létrehozásáról rendelkezik az ország 6400 kilométeres partvonala mentén.


 

Rétisast mentettek a hivatásos vadászok

A két hím rétisas küzdelme az egyik ragadózó súlyos sérülésével ért véget. A vadász kollégáknak kellett a sérült rétisas megmentésére sietniük.

Hova tűnt a legnagyobb harkályunk?

A madarak éve kapcsán mostani cikkünkben a császárharkály kálváriáját mutatjuk be, talán sokan nem hallottak még erről a fajról, története azonban rendkívül érdekes. Keresésére már több expedíciót is indítottak, sajnos sikertelenül.

Búbos pacsirták lepték el a Csanádi pusztákat

A madarak főként a műutak környékén tűntek fel. Mintegy kétszáz példányt figyeltek meg, s ez meghaladja a helyi költőállományt.

Közel 200 denevért mentettek meg Hajdúszoboszlón

A hajdúszoboszlói Hotel Victoria nyílászáróinak cseréi közben kerültek elő azok a denevérek, amelyek március 7-én érkeztek a Hortobágy Madárkórházba. Összesen 224 állatot szedtek össze a denevérmentők, de sajnos 28 a mentés közben elpusztult – közölte a madárkórház egyik orvosa.

100 kritikusan veszélyeztetett keselyűt mérgeztek meg az orvvadászok

A Veszélyeztetett Vadvédelmi Alapítvány munkatársai egy újabb, keselyűket érintő tömeges mérgezésről számoltak be. Február 25.-én Andreas Bothát, az EWT keselyű szakértőjét egy dél-mozambiki területen borzalmas látvány fogadta - egy elpusztult elefánt mérgezett teteméből legalább 104 kritikusan veszélyeztetett keselyű táplálkozott.

A vadorzás az elefántcsont mellett már a vadhúsról is szól

Az afrikai vadorzók a saját bőrükön tapasztalhatták meg, hogy a kutya egyáltalán nem minden ember barátja. Az illegális vadászat leglátványosabb példája az elefántok, az orrszarvúk lemészárlása Afrikában.

Lebuktak az amazóniai termésfosztogatók

A dzsungel mélyéről egy látványos fotósorozat mutatja be az amazóniai termésrabló állatok titkos életét. A Kelet-angliai Egyetem munkatársai legújabb tanulmánya azonosítja a növényekre „legkártékonyabb” állatokat, rávilágítva, hogy a vidéki közösségeknek mekkora károkat képesek okozni.

Reflektorfényben a nagymacskák

Vélemény

Gondolatok a vadászat létjogosultságáról

Ma már semmilyen racionális érv nem szól a vadászat és a vadgazdálkodás mellett; az utóbbi, azaz a vadgazdálkodás évtizedek óta csak veszteséget termel, a vadászat pedig erre a veszteséges ágazatra rátelepedve csak arra hivatott, hogy ölni vágyó emberek beteges, eseteként perverz vágyait elégítse ki. tovább>>

Képgaléria ajánló

képSzomszédolás Temesváron
képLégszennyezés mérés a Kálvin-téren
képSzobirév/ Öböl

Sajtóközlemény

Arany Parlagfű díjat Fazekas Sándornak!

Fazekas Sándor 2010-es színrelépése eddig 8 keserves évet hozott a parlagfű-allergiások számára. A miniszter egy percig sem csinált abból titkot, hogy amíg ő döntéshozói pozícióban van, addig foggal-körömmel védi az agrártámogatásokat bezsebelő, hanyag földbirtokosokat és a Magyarországon tenyésző többszázezer hektár parlagfüvet. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2018 március
könyvKreatív Stúdió Press Kft. - InGreen magazin 2017. tél
könyvTakács-Sánta András és munkatársai - Építőkockák egy új világhoz

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés