Állatvédelmi felvonulás Budapesten (2011.10.03.)
1 / 38

Egy kisfiú egy patánnyal ismerkedik

Szerző: Bajomi Bálint, greenfo.hu

Fotók:

2011. október 2-án, vasárnap délelőtt a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ), a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány, a Fauna Alapítvány és a Noé Állatotthon Alapítvány által rendezett felvonuláson mintegy 300 ember vett részt sok kutyával és egyéb állatokkal: macskával, vadászgörénnyel, patkánnyal, szamárral, nyúllal és lámával.

A demonstráció résztvevői a Bazilika mellett gyülekeztek, ahol több, arra érdemes állatvédő kitüntetést vehetett át. 11 óra környékén idult el a menet, amely végigment az Andrássy úton, egészen a Hősök teréig. Ez utóbbi helyszínen Schneider Kinga a Noé Állatotthon Alapítvány nevében mondott beszédet egy általa megmentett birka társaságában. A szónok az egy évvel ezelőtti devecseri vöröiszap-katasztrófa állat áldozataira és az idén szeptemberben szintén a Hősök terén megrendezett Magyar Vágtán megsérült, majd elaltatott lóra emlékezett meg. Utána a demonstráció résztvevői mécseseket helyeztek el a téren.

Egy kisfiú egy patánnyal ismerkedik
Kis képek
Egy kisfiú egy patánnyal ismerkedik Számos kutya képviseltette magát a felvonuláson Állatotthonoktól is jöttek részvevők Fiatal résztvevő A babák is szeretik az állatokat Baba és kutya Baba és ló Beszéd a Bazilika mellett Mopsz Mopsz 2. 13 éves cica Díjazottak Francia bulldog Német dog Állatvédő vegetáriánusok Riport a TV-nek Megmentett bárány Ifjú állatvédő A Nemzeti Vágta színhelyén - itt sérült meg az elaltatott ló. Emlékmécsesek Egy különleges házikedvenc - a patkány Szelidített vörös róka Tacskó Vadászgörény Még egy vadászgörény Egy szamár és egy láma vezette a menetet