Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Minden budapesti lakos passzív dohányos lenne?

2018. augusztus 17. 19:05

Minden budapesti lakos passzív dohányos lenne? Tudtad, hogy a budapesti levegő csaknem 3 cigaretta elszívásával ér fel naponta? A Varsói Szmogriadó elnevezésű lengyel civil szervezet kezdeményezésére kifejlesztették a „szmogszámlálót”, amely cigarettafüstben fejezi ki a nagyvárosok légszennyezettségét. A silány levegőminőség átlagosan évi több mint tízezer korai halált okoz hazánkban, a hatóságok mégis késlekednek hatékony intézkedések kidolgozásával.

Megtízszereződött a sarkvidéki tüzek száma

2018. augusztus 17. 18:24

Megtízszereződött a sarkvidéki tüzek száma Tíz év alatt csaknem tízszeresére nőtt a sarkvidéki futótüzek száma Oroszországban, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) két műholdja mintegy 10 ezer "forró pontot" mutatott ki az orosz sarkvidéken ebben az évben augusztus elejéig.


Ismét lemészárolták a bálnákat Feröernél

2018. augusztus 17. 16:34

Ismét lemészárolták a bálnákat Feröernél Megrázó fotósorozatot készített egy 22 éves cambridge-i diák, Alastair Ward a feröeri Sandavágu öbölben zajló hagyományos és értelmetlen bálnavadászatról.

Nő a kínai óriáspanda állomány

2018. augusztus 17. 15:06

Nő a kínai óriáspanda állomány A kínai hatóságok szerint jelentős haladás történt az óriáspanda fajmegőrző programban, az állat veszélyeztetett státusa tovább csökkent.


Egész Európában omladozik a közúti infrastruktúra

2018. augusztus 17. 8:34

Egész Európában omladozik a közúti infrastruktúra A tragikus genovai hídomlás után több európai országban is vészharangokat kongatnak a közúti infrastruktúra állapota miatt. Elisabeth Borne francia közlekedési miniszter szerint az ország közúti hálózata "kritikus" állapotban van". Az ország 12000 közúti hídjának harmada szorul felújításra, köztük 841 olyan híd, amit közvetlen veszélyforrásnak tartanak, és melyeket talán le is zárhatnak.

Kilőtték a hűtőszekrényt kirámoló medvét

2018. augusztus 17. 8:10

Kilőtték a hűtőszekrényt kirámoló medvét A Szent Anna vadásztársulat munkatársai Tusnádfürdő határában kilőtték a városba bejáró egyik veszélyes medvét – közölte az MTI-vel Rafain Zoltán, a vadásztársulat elnöke.


A Tesco zöldrefestett csomagolása zsákutca

2018. augusztus 16. 12:01

A Tesco zöldrefestett csomagolása zsákutca A Tesco elárulta, hogy mire cseréli a műanyag palackokat. Alumíniumra. És ez szerinte zöld. Hát...

Környezetvédelem a Sziget Fesztiválon

2018. augusztus 16. 7:51

Környezetvédelem a Sziget Fesztiválon Leteszteltük a Re-pohár rendszert, illetve megnéztük a zöld civil szervezetek programjait: szabaduló szoba(sátor), napenergiás mobiltöltés, izomenergiás internetezés, és egyéb zöldségek.


A pálmaolaj afrikai majmokat is kiirthat

2018. augusztus 15. 19:29

A pálmaolaj afrikai majmokat is kiirthat A pálmaolaj lassan már minden élelmiszerünkben megtalálható, emellett a biodízel egyik összetevője is. Az óriási kereslet miatt a maláj és indonéz esőerdőket brutálisan felégetik, az orangutánokat pedig kiirtják. Az emberi mohóság már az afrikai emberszabásúakat is veszélyezteti.

Beszakadtak a Bayer-részvények a Monsanto rákügyétől

2018. augusztus 15. 18:10

Beszakadtak a Bayer-részvények a Monsanto rákügyétől Több mint 10 %-ot zuhantak a Bayer gyógyszergyár részvényei tegnap az európai kereskedésben, miután a kaliforniai bíróság kimondta, hogy a német multinacionális cég által nemrég felvásárolt többek között génmódosított vetőmagokkal foglalkozó Monsantónak 289 millió dollárt kell fizetnie.


További híreink

Az adóparadicsomokban működő cégek a természetet is kizsákmányolják

2018. augusztus 15. 15:57

Az Amazonas-medence esőerdőinek irtásában és az elterjedt illegális halászatban is komoly szerepe van az adóparadicsomoknak, állapította meg egy tanulmány, amely szerint globális problémáról van szó.

Migráns kórokozó gyilkolja a német vadgesztenyéket

2018. augusztus 15. 8:26

Indiai eredetű - gyógyíthatatlan betegséget okozó - baktérium támadja a németországi vadgesztenyefákat, ami akár az állomány kétharmadát kipusztíthatja.


Jelentős előrelépés az éghajlatért indított perben

2018. augusztus 14. 20:22

Kilenc család indított pert az Európai Parlament, valamint az uniós tagállamok kormányait tömörítő Európai Tanács ellen amiatt, hogy az EU éghajlatvédelmi jogszabályai nem védik meg az emberi jogaikat. Keresetlevelüket az Európai Bizottság befogadta.

Újra műszaki hiba Pakson: leállították a 3. blokkot

2018. augusztus 14. 19:39

Villamos berendezés meghibásodása miatt leterhelték az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 3. blokkját. A termeléskiesés miatt a magyar villamosenergia-ellátás ma délután mintegy 45 %-ban a környező országokból származó importból történik.


Franciaországban olcsóbbak lesznek az újrahasznosított PET-palackok

2018. augusztus 14. 18:31

Bónusz-malusz rendszer bevezetését tervezi a jövő évtől a francia kormány, hogy ezzel bírja rá az embereket az újrahasznosított termékek használatára. „Amikor majd két, újrahasznosított műanyagból, illetve a hagyományos műanyagból készült palack között lehet választani, az első olcsóbb lesz" – jelentette ki a Journal du Dimanche (JDD) francia hetilapban Brune Poirson környezetvédelmi államtitkár.

Szeged bezöldülne

2018. augusztus 14. 17:42

Az Energiaklub elkészítette Szeged Fenntartható Energia és Klíma Akciótervét, melyben a város ambiciózus, legalább 40%-os CO2-kibocsátás-csökkentési célt tűzött ki 2030-ra, valamint megfogalmazta az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás legfontosabb helyi intézkedéseit.


Állatvédelem Magyarországon: Janakakisz Alexandra

2018. augusztus 14. 16:48

Nem túl gyakran tárgyalt, de fontos téma, hogy egy társadalom hogyan viszonyul a körülötte lévő természeti közeghez, különös tekintettel a benne élő vad- és házi állatokhoz. Janakakisz Alexandrával a Zseton Állatvédő Egyesület elnökével az Új Egyenlőség főszerkesztője, Pogátsa Zoltán, beszélgetett vadászatról, állatvédelemről, törvényi háttérről és praktikus problémamegoldási lehetőségekről.

Hangágyú helyett lézeres madárriasztás

2018. augusztus 14. 16:09

Észak-Amerikában seregélyek keserítik meg a gyümölcsgazdák életét, akik, ha nem védekeznek a madarak ellen, akár a termés harmadát is elveszíthetik. A hazai szőlészek is hasonló cipőben járnak. A hagyományos módszerek helyett a tengerentúlon bevált a lézer.


Bécs a világ legélhetőbb városa

2018. augusztus 14. 13:45

Az Economist Intelligence Unit felmérésre szerint 2018-ban Bécs a világ legélhetőbb városa. Az első helyet Melbourne-től vette át.

Mérgező algák lepték el Florida egyes partvidékeit

2018. augusztus 14. 12:48

Emberre is veszélyes, mérgező algatelepek lepték el Florida egyes partvidékeit, ezért a Mexikói-öböl mentén lévő floridai partok strandjai üresen tátonganak, az utcákon és az éttermekben alig látni embereket. Mindenütt átható bűz terjeng, a parton döglött halak garmadája látható.


Az e-cigaretta sötét oldala

2018. augusztus 14. 12:13

Az e-cigaretta sokkal veszélyesebb lehet, mint korábban hittük. A vízgőzös pöfögés sejtszinten károsíthatja az immunrendszert - állítja egy tanulmány.

Betiltják a szívószálat és a hungarocellt Dominikán

2018. augusztus 14. 11:47

Az elmúlt hónapokban nagy lendületet vett az egyszer használatos műanyagok elleni globális küzdelem, de Dominika még ehhez képest is beletaposott a gázba, miután a karibi szigetország kormánya 2019. január 1-ével teljes egészében betiltja a műanyagból készült ételhordók, poharak és szívószállak forgalomba hozatalát az országban.


Ausztrália 2018

2018. augusztus 14. 11:01

Egy állva kiszáradt kenguru teteméről készült fotó sokkolja az ausztrálokat. A képet egy új-dél-walesi farmer tette közzé, és rögtön szimbólummá is vált a kontinensen.

Orbánnak a madarászok is gyanúsak

2018. augusztus 13. 18:55

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az Európai Uniótól kapott támogatások miatt szerepel a külföldről támogatott szervezetek listáján – mondta az MME szóvivője a Klubrádióban. Az összeállítást továbbra is aggályosnak és értelmetlennek tartják, de problémát egyelőre nem okoz nekik, az uniós támogatás viszont elengedhetetlen a hazai természetvédelmi munkához.


Római: ki nevet a végén?

2018. augusztus 13. 18:18

Ha egy politikus a hatalom valamennyi eszközének birtokában keresztülviszi az akaratát, abban nincs semmi különös. De ha maga sem tudja, hogy mit akarjon mégis meg tudja őrizni a kezdeményezés lehetőségét, az már valami. Tarlós István római-parti eljárását egyszer még tanítani fogják a Macchiavelli Miklós Politikai Főiskolán.

Elfogyhat a Földön a homok, és abból nagy baj lehet

2018. augusztus 13. 8:04

A homok iránti kereslet drasztikus megnövekedése miatt könnyen lehet, hogy hamarosan homokhiánnyal kell szembenéznie az emberiségnek, és az sem kizárt, hogy a természetes nyersanyag teljesen eltűnik a Föld színéről.


Koszpénz és veszteség: fejetlen kukaholding

2018. augusztus 12. 20:23

Egyelőre ideiglenes vezetők irányítják az állami kukaholdingot a felügyeletet ellátó államtitkári posztra kinevezett eddigi elnök-vezérigazgató után. A díj marad.

Bokáig PET palackokban a Tisza parton

2018. augusztus 12. 8:53

Tegnap este ér célba a 2018-as PET Kupa, amely során idén hatodjára tisztították meg civilek a Tisza felső szakaszát a hulladékoktól. Idén a Greenpeace Magyarország önkénteseiből álló csapat is csatlakozott a kezdeményezéshez, akik emellett át is válogatták a hulladék egy részét, hogy kiderüljön: mely cégek járulnak hozzá termékeik révén leginkább a Tisza felső szakaszának műanyagszemét-szennyezéséhez. És a győztesek videón.


Már látogatható a Sóstó Természetvédelmi Terület egy része

2018. augusztus 12. 7:10

A Sóstón, az északi-tó körül élő gazdag növény- és állatvilágot már közelebbről is megfigyelhetjük. A védett területen végzett beruházások részben elkészültek, a műszaki átadás-átvétel folyamatban van, de az északi-tó és környéke már kész, ezért döntött úgy Székesfehérvár Önkormányzata, hogy augusztus 11-től látogathatóvá teszi ezt a részt.

A nők szerint empátikusabbak macskáik

2018. augusztus 11. 21:09

A macskák és gazdáik közötti kommunikációt vizsgálták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszékének kutatói. A 157 macskatulajdonos megkérdezése után megállapították, hogy minél magasabb értelmi képességet tulajdonítanak a gazdák a macskáknak, általában annál több kommunikációról számolnak be kettejük között.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés