Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Teljesen betiltanák a hulladékégetést

2018. december 14. 13:27

Teljesen betiltanák a hulladékégetést Helyezzék hatályon kívül a környezet védelmének általános szabályairól szóló, immár több mint 20 esztendős törvénynek azt a részét, amely a települési önkormányzatok képviselő-testületei számára lehetővé teszi, hogy helyi rendeletekkel részben eltérjenek a hulladékégetés általános tilalmától.

Zárva várt turisták: bezártak a városligeti 300 milliós pavilonok

2018. december 14. 12:40

Zárva várt turisták: bezártak a városligeti 300 milliós pavilonok 300 millió forintba kerültek a Városliget Zrt. minőségi vendéglátás és ajándéktárgy árusításra hivatott pavilonjai, amelyek mind bezártak. Az épületeket bérlő, offshore-ban is utazó tulajdonosának cége tízmillió feletti veszteséget termelt.


Vádat emeltek a cséry-telepi környezetszennyzők ellen

2018. december 14. 11:46

Vádat emeltek a cséry-telepi környezetszennyzők ellen Engedély nélkül rakták le az olajiszapot, amelyből rákkeltő anyag szivárgott a XVIII. kerületi kutakba. Öt év után most vádat emelt az ügyészség az önkormányzati cég egykori vezetője ellen is.

Levegőminőség javításra és a pannon gyepekre ad pénzt az EU

2018. december 14. 8:39

Levegőminőség javításra és a pannon gyepekre ad pénzt az EU Magyarország két LIFE integrált pályázatát is támogatja az Európai Bizottság, egyet környezetvédelmi, egyet pedig természetvédelmi területen - mondta el Nagy István agrárminiszter.


A magyar az EU második legszegényebb népe

2018. december 14. 7:37

A magyar az EU második legszegényebb népe A fideszes Magyarország jobban teljesít - stadionokban, földprivatizációban, közvilágításban, és egyéb mutyikban. Az Eurostat összehasonlította az életszínvonalat, már Románia is lehagy minket. Így elég távolinak tűnik, hogy beteljesüljön Orbán Viktor álma. Spanyolországban 300 ezer forint lesz a minimálbér.

Ne vegyen műtaknyot a gyereknek!

2018. december 14. 7:17

Ne vegyen műtaknyot a gyereknek! A Which? (magyarul Melyik?) nevű fogyasztóvédelmi szervezet 13 típust vizsgált meg, ebből 6 termékben – 5 takonyban és 1 hasonló, putty nevű játékban, nevezzük ragacsnak – állapítottak meg túl magas értéket bórból.


Macron tanulhatott volna Ghánától

2018. december 13. 22:13

Macron tanulhatott volna Ghánától Környezetvédelmi és nemzetgazdasági szempontból is ésszerű volt a francia kormány döntése, hogy megemelik az üzemanyagok adóját. A kivitelezés módja viszont iskolapéldája annak, hogyan nem szabad ezt megtenni.

Szombathelynek eddig 1,3 milliárdjába fáj a hulladékreform

2018. december 13. 21:28

Szombathelynek eddig 1,3 milliárdjába fáj a hulladékreform Az állami kukaholdig Vasban sem fizet rendesen. A helyi hulladékkezelő cég helyzete annyira megroppant, hogy az igazgató inkább lemond.


Vidékre költöztethetik a Természettudományi Múzeumot

2018. december 13. 15:43

Vidékre költöztethetik a Természettudományi Múzeumot Erről Palkovics László beszélt az ATV műsorában. Az ilyen típusú intézményköltöztetésbe a kormánynak már többször beletört a bicskája. Az index szerint a cél Debrecen.

Törleszt a kormány a paksi engedélyért

2018. december 13. 9:00

Törleszt a kormány a paksi engedélyért Az Orbán-kabinet százmilliárdos megrendelésekkel igazolta Párizsban: sokat hajlandó fizetni azért, hogy az EU rábólintott a paksi atomerőmű bővítésére. Orosz, francia, német kiszolgáltatottság.


További híreink

Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás Hajdú-Bihar megyében

2018. december 13. 7:58

Az állami tulajdonú nemzeti földvagyonunk – a villámgyors lebonyolítás tényeiből következtethetően bizonyára hosszasan előkészített, majd 2015 nyarán, a „migrációs válság” árnyékában, hirtelen bejelentett – kiárusítását a kormányzat részéről sok valótlanságot és a közvéleményt félrevezető csúsztatást is tartalmazó propagandakampány kísérte. Ezekről rántja le a leplet Ángyán József professzor sorozata, melynek 8. része a fideszes és MSZP-s földmutyi legújabb vizsgálódási területe Hajdú-Bihar megye.

Lefejezték a kukaholdingot

2018. december 13. 7:00

2 év alatt 9 milliárdos veszteséget hozott össze a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. Az ügy pikantériája, hogy Weingartner Balázs, a kukaholding korábbi igazgatósági elnöke az új kormány innovációs minisztériumában fenntarthatóságért felelős államtitkáraként felügyeli a céget.


Hazai termékek a dm polcain – Új magyar beszállítókat keres a dm!

2018. december 12. 22:09

A dm társadalmi felelősségvállalási tevékenysége a vállalat stratégiájának szerves része. Piacvezetőként célja a példamutatás a gyermekek- és családok egészségvédelme, a környezetvédelem, továbbá az egészséges életmód terén.

Igazságos, de kinek? – összefoglaló a katowicei ENSZ klímacsúcs első hetéről

2018. december 12. 19:12

Feszült hangulatban zárult a katowicei klímatárgyalások első hete, amelyen több mint 180 országból érkező állami és civil képviselő gyűlt össze, hogy véglegesítsék a Párizsi Egyezmény végrehajtásának módját és eszközeit részletező szabálykönyvet. Fosszilis nagyhatalmak lassították a tárgyalásokat még a technikai tárgyalások utolsó óráiban is, ugyanis nem voltak hajlandók elismerni a klímatudomány tényeit. Tudósítás Katowicéből.


Nem adnak örökbe kutyát karácsonykor a német menhelyek

2018. december 12. 18:26

„A kutya egy életre szól, nem egyetlen karácsonyra”Több tucat német állatmenhelyen jelezték a kutyákat adoptálni vágyóknak, hogy az ünnepeket megelőző időszakban nem adnak ki kisállatot senkinek.

2019-ben indulhat Paks 2 bebetonozása

2018. december 12. 8:07

A Roszatom arra számít, hogy a Paks II. atomerőmű építésének kezdetét jelentő első betonöntés 2019-ben vagy 2020-ban történik meg.


2020-tól eltűnik két széles körben használt gyilkos szer

2018. december 12. 7:26

Thiram és diquate - e két hatóanyagmatuzsálem végleg eltűnik az európai növényvédelemből. A tirám főleg vetőmagkezelésre használt gombaölő hatóanyag, míg a dikvátot tartalmazó gyomirtókat elsősorban állományszárításkor alkalmazzák.

Több, mint tíz évre bebiztosítja akkumulátorigényét a Daimler

2018. december 12. 7:09

A Daimler 20 milliárd euró értékben szerez be akkumulátorokat 2030-ig az egyre növekvő volumenű elektromosautó-gyártás igényeinek a kielégítésére - jelentette be a Mercedeseket is gyártó német multi.


Rákkeltő anyag szivárgott lakóházak alá Pestszentimrén

2018. december 11. 19:15

Legalább tízezer embert érintenek közvetlenül a XVIII. kerületi kutakban talált rákkeltő anyagok. A Greenpeace szerint mihamarabb kármentesíteni kellene a területet, ami Fővárosi Önkormányzat feladata.

Így véreztetik ki a magyar természetvédelmet

2018. december 11. 13:46

Még nem tudni, milyen sorsra jut a magyar természetvédelmi hálózat, amit a 2004-es EU-csatlakozás idején az eurokraták és külföldi zöld szervezetek egyöntetűen a kevés számú magyar bezzeg-ágazatnak tartottak, de a qubit által összegyűjtött információkból aggasztó trend bontakozik ki.


Eleanor, mit szólnál ehhez?

2018. december 11. 12:18

Épp 70 évvel ezelőtt 1948. decembér 10-én fogadták el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, melynek szövegezésében többek között Eleanor Roosevelt egyesült államokbeli First Lady is részt vett. A II. világháború borzalmainak árnyékában készült nyilatkozat összefoglalja az ENSZ álláspontját a minden embert megillető alapvető jogokról. Az Egyesült Államok jelenlegi vezetősége most ezen is átgázolt.

Veszteséggel zárja az évet a nemzeti kukaholding

2018. december 11. 10:04

Az NHKV Zrt. saját tőkéje egy év alatt 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárd forintra esett.


Kisiklatta a klímatárgyalásokat az USA-Oroszország-Szaúd-Arábia-Kuvait négyes

2018. december 11. 9:50

Az olajhatalmak összefogtak, és együtt torpedózták meg az októberi klímajelentést. Rajtuk kívül minden résztvevő ország támogatta a dokumentumot, de a különutasok elérték, hogy a klímaügyi csúcstalálkozó konszenzus híján nem tudja kötelező érvényűvé tenni a riasztó jövőképet festő tanulmány javaslatait.

50 milliárd Semjénék vadász hobbijára

2018. december 11. 9:09

Magyarország újra vadászati nagyhatalom lehet – ezzel a felkiáltással harangozta be 3,5 éve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy fél évszázaddal az 1971-es nagyszabású budapesti rendezvény után, 2021-ben újra vadászati világkiállítást rendez Magyarország. Bár a megnyitóig még mindig közel 3 év hátra van, az esemény büdzséje már most feszegeti a tervezett, 50 milliárd forintos keretet, pedig az infrastrukturális beruházások jóformán még el sem kezdődtek.


A melegedés felpörgeti a fajkihalást

2018. december 11. 8:15

Egy amerikai tanulmány szerint a globális felmelegedés miatt nagyon hamar visszatérünk a pliocén korszakra jellemző éghajlathoz, és ha így mennek tovább a dolgok, alig több mint 100 év múlva megint eljöhetnek az 50 millió évvel ezelőtti állapotok is.

Lesújtó eredmények világszerte az éghajlatváltozás elleni harcban

2018. december 10. 17:33

Magyarország a 42. helyezést érte el a legfrissebb Éghajlatváltozási Teljesítési Mutatóban (CCPI 2019), amelyet ma hoztak nyilvánosságra Katowicében, az ENSZ 24. klímacsúcsán. A CCPI szerint világszerte romlottak az országok teljesítményei. Hiába zajlott le megannyi konferencia, amelyeken tervek és ígéretek százaiban egyeztek meg az államok, az érdemi tettekig nagyon kevés helyen jutottak el.


A 20 megnagyobb divatmulti környezeti kárát közösen fizetjük

2018. december 10. 7:17

Egyre polarizáltabb a globális divatbiznisz: az egyik oldalon egy maroknyi márkánál és kereskedőnél keletkezik az iparág szinte összes nyeresége, mivel méretük, dizájnjaik, áraik és üzleti modelljük lehetővé teszi ezt. A másik oldal pedig megmarad nagyjából mindenki másnak.

Veszélyben a Mecsek: STOP uránbánya!

2018. december 9. 21:48

A Nyugat-Mecseki Tájvédelmi Körzet területén, Pécs határában akar uránbányát nyitni a Magyar Urán Resources Kft., korábbi nevén Wildhorse. Az Energiaklub felmérése szerint a Pécsett és környékén élő lakosságot megosztja a tervezett beruházás; a többség szerint a bányanyitás rombolja a környezetet, és a belélegzett por és radongáz illetve esetleges radioaktív szivárgás veszélyezteti az emberi egészséget.


10 éves a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

2018. december 9. 20:45

A gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nem csak veszély, egyúttal lehetőség is - mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működésének tízéves évfordulóján december 7-én rendezett parlamenti tanácskozáson.

Számos hasznos tanulsággal zárult a MEHI energiahatékonysági képzéssorozata

2018. december 9. 19:03

Minden épület egyedi, ezért nincsenek kőbe vésett megoldások az energetikai előírások teljesítésére. Helyette olyan készlettárat érdemes felsorakoztatni, mely az építész és gépész szakemberek kooperációján, együtt gondolkodásán keresztül vezet az optimális, energiahatékony épületekhez már a közeljövőben is.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés