Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Gyökeret vert a klímagyökér Trumpról elnevezett erdő

2017. augusztus 17. 21:13

Gyökeret vert a klímagyökér Trumpról elnevezett erdő Már 120000 palántánál jár az a kampány, melyet Trump éghajlat-politikája hatásainak ellensúlyozására hoztak létre. A projektet dühös aktivisták indították, miután elegük lett az elnök klíma területen mutatott „tudatlanságából”. A Trump Erdő lehetővé teszi, hogy az emberek is kivegyék részüket a fatelepítésekből.

Gyüttment Fesztivál

2017. augusztus 17. 19:21

Gyüttment Fesztivál A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki életet, értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és tapasztalatcsere, fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban.


Szupervonatok süvítenek majd London és Skócia között

2017. augusztus 17. 18:37

Szupervonatok süvítenek majd London és Skócia között Nagysebességű vasúti közlekedés köti össze jövő évtől Londont és Skóciát, több vonalon is jelentősen lerövidítve az utazás idejét.

Áder tovább zöldítene - külföldön

2017. augusztus 17. 17:35

Áder tovább zöldítene - külföldön További szervezetekkel bővítené a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozók körét Áder János köztársasági elnök. Emmanuel Macron francia államfőnek írt levelében azt kérte a politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy az új tagok már az idei nagy nemzetközi klímavédelmi találkozókon érdemi szerephez juthassanak.


Rovarirtószer a tojásban

2017. augusztus 17. 13:47

Rovarirtószer a tojásban Néhány nappal ezelőtt egy újabb, a nagyüzemi állattartás fenntarthatatlanságát bizonyító élelmiszerbotrány tört ki Európában. Hollandiából és Belgiumból származó, veszélyes rovarölő szert (fipronilt) tartalmazó tojások kerültek forgalomba 16 európai országban- Magyarországon is.

Évente 9 milliárdot porszívózunk el. Jön az uniós szigor

2017. augusztus 17. 10:44

Évente 9 milliárdot porszívózunk el. Jön az uniós szigor Szeptember 1-től lép életbe az új porszívószabályozás: maximum 900 wattos gépek kerülhetnek forgalomba. És ez nem minden. A napi.hu összegyűjtötte a várható változásokat.


Teljesen akadálymentes 3-as metrót!

2017. augusztus 17. 10:16

Teljesen akadálymentes 3-as metrót! Nem luxus a metrózást mindenki számára elérhetővé tenni. Teljes egészében érvényesítsék az M3-as metró felújításakor az akadálymentesítési szempontokat, ezt kéri a Levegő Munkacsoport a fővárosi képviselőknek írt levelében.

Tapírt is lopnak a venezuelaiak az állatkertből

2017. augusztus 17. 8:14

Tapírt is lopnak a venezuelaiak az állatkertből A venezuelai hatóságok nyomozást indítottak, miután tolvajok állatokat loptak az ország nyugati felén elterülő Zulia állam állatkertjéből, hogy megegyék őket - közölte tegnap a dél-amerikai állam rendőrségének egyik tisztségviselője.


Rovarölőszerek irthatnak ki poszméh populációkat

2017. augusztus 16. 20:24

Rovarölőszerek irthatnak ki poszméh populációkat Tudósok szerint a neonikotinoidok drasztikusan csökkentik a királynők peterakását, így akadályozhatják új kolóniák létrehozását és növelhetik a helyi kihalások lehetőségét.

Mese a lápról, amit szántónak nyilvánítottak, hogy beépíthessék

2017. augusztus 16. 14:43

Mese a lápról, amit szántónak nyilvánítottak, hogy beépíthessék Évek óta küzdenek a helyiek, hogy az önkormányzat ne egy szántóként kezelje a különleges lápot Rákospalotán. A kiemelkedő értékű élőhelyet a környék beépítése fenyegeti.


További híreink

Az EU segít a portugál erdőtüzek megfékezésében

2017. augusztus 15. 13:49

Az eukaliptusz, a papíripar és a rövidlátó politika szerepe a portugál erdőtüzekben. Az Európai Unió a tűzoltók és szállítóeszközeik helyszínre jutásának támogatásával segítséget nyújt Portugáliának az országban pusztító erdőtüzek megfékezéséhez - közölte az Európai Bizottság.

Ismét lefagyott az Otthon Melege

2017. augusztus 15. 12:38

Otthon Melege: elfogyott a pénz, fél nap után felfüggesztették a pályázatot. Az észak-magyarországi régióban is beteltek a helyek a háztartásigép-cserét támogató programban.


Nem fűvel, hanem kamionnal kábítja az atomlobbi a fiatalokat

2017. augusztus 15. 11:23

Mivel tömték egész nyáron a Paks II. kamionban a fiatalok fejét? A HVG videója a Szigetről.

Készíts magadnak szélkereket!

2017. augusztus 15. 8:41

Magyar fejlesztésű kisléptékű szélkerék 2 kW/nap-os szélerőmű házilag, 200.000 Ft-ból? Pető István építőzseni megcsinálta! Nézzétek meg, kérdezzetek bele, tanuljátok meg! Az alkotó és az alkotás már itt van velünk Oszkón, gyertek!


Egyre több rák él a Balatonban

2017. augusztus 14. 21:35

A hajozas.hu egyik olvasója a hétvégén kecskerákokat fotózott Fonyódon, amelyeket a viharos szél és a nagy hullámok sodortak partra. A lap utána járt, hogy a Balatonban milyen rákfajok élnek, és hogy milyen szerepet is játszanak a tó ökoszisztémájában. Dr. Kiszely Pál biólogus-rák kutatót kérdezték.

Öngyilkosság szennyvízzel locsolni a termőföldeket

2017. augusztus 14. 20:49

Világszerte több tízmillió hektár szántóföldet öntöznek kezeletlen szennyvízzel. Ez legalább olyan kockázatos gyakorlat, mint amennyire kényelmes, hiszen a felelőtlenül szétlocsolt kórokozók, vegyszerek, nehézfémek súlyos megbetegedéseket, járványokat is okozhatnak.


Uniós pénzből újulnak meg a Csanádi puszták

2017. augusztus 14. 20:27

Több mint 600 millió forintos fejlesztés kezdődik hamarosan Makó térségében, a Körös-Maros Nemzeti Parkban.

Töretlen a globális felmelegedés

2017. augusztus 14. 18:47

Az MTI infografikája az éghajlat változását mutatja, azt, hogy 200 év alatt mennyire emelkedik meg a hőmérséklet. A múlt év őszén elfogadott párizsi klímaegyezmény éppen azt célozza meg, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésével, legalább fékezzük a felmelegedés ütemét.


Dániában fizetnek a villanyautósoknak

2017. augusztus 13. 18:36

Az elektromos autózás nemcsak környezetbarát, de a világ energiagazdálkodásának is nagyon értékes kiegészítője lehet. Dániában most ezzel kísérletezik a Nissan.

Partner vagyok. Partner lettem újra!

2017. augusztus 13. 15:51

Az ország a Települési Arculati Kézikönyvek készítésének lázában ég. Naponta olvassuk, hogy minden kerületben, településen hívják a lakosságot a fórumokra. Erre bátorítom én is az állampolgárokat. Annak ellenére, hogy tudjuk, tapasztaltuk: beleszólásunk a saját településünk életébe finoman szólva is korlátozott.


Harry Potter miatt pusztulnak a baglyok

2017. augusztus 13. 7:38

Az indonéz piacokon az elmúlt 20 évben meredeken emelkedett az eladásra kínált, vadorzók által befogott védett baglyok száma. „Hiába tűnnek élettelinek és boldognak, amikor a piacon látjuk őket, valójában már akkor is halottak”

Uniós forrásokból tettek tönkre egy Natura 2000-es árteret

2017. augusztus 12. 19:09

Tönkretették a Felső-Tisza egy szakaszának védett élővilágát a gátakkal. Európai pénzekből finanszírozott munkálatokkal borították fel az ökoszisztémát egy máramarosi Natura 2000-es területen.


Játszóteret csinálnak az utcákból Bécsben

2017. augusztus 12. 8:41

Egy-egy délutánra lezárják és a gyerekeknek adják át Bécs néhány utcáját, hogy olyan játékokat játszhassanak, amelyekhez a játszótereken túl kicsi a hely. A játszóutcák a felnőttek előtt is nyitva állnak: piknikezhetnek, traccsolhatnak a környékbeliekkel.

Madárritkaság a szarvasi állatpark taván

2017. augusztus 12. 8:19

A Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkjának vendégei már megszokhatták, hogy időről-időre bővül a bemutatott fajok listája. A közelmúltban az állatpark kis taván lakó vízimadarak tábora egy vörös ásólúddal gyarapodott. A hazánkban csak ritka kóborlóként megjelenő faj, a hazai madarászok által is csak szórványosan kerül megfigyelésre.


A klímaváltozás eltolta az európai áradásokat

2017. augusztus 12. 7:36

Egy új tanulmány szerint a klímaváltozásnak jelentős hatása volt az európai áradásokra az elmúlt 50 évben. Kelet-Angliához hasonlóan számos területen már 15 nappal előbb bekövetkeznek az áradások, mint fél évszázaddal ezelőtt. Azonban ezek a változások nem mindenhol egyformák.

Befékezett az Antarktiszról leszakadt hatalmas jégtömb

2017. augusztus 12. 6:55

Nem mozdul mostani helyéről az Antarktiszról levált hatalmas jégtömb. A hatezer négyzetkilométer kiterjedésű A68 július közepén szakadt le a Larsen C selfjégről, majd öt kilométerre távolodott tőle.


Hajtóvadászat gyilkos elefánt után

2017. augusztus 12. 6:36

India legjobb vadászával az élen indult hajtóvadászat egy elefánt után, ami 15 embert ölt meg az elmúlt hónapokban. A hatóságok szerint nincs más megoldás.

Ötmillió európai otthon kaphat áramot Tunéziából?

2017. augusztus 11. 17:37

A TuNur angol vállalat napenergia-fejlesztéssel foglalkozik. A cég a héten kapcsolatba lépett a tunéziai kormánnyal egy nagyszabású projektre. Céljuk egy olyan 4,5 gigawatt teljesítményű erőmű létrehozása, amely nagy mennyiségű megújuló energiát szolgáltat 5 millió európai háztartás, vagy akár több mint 7 millió elektromos jármű ellátására.


Életveszélyes a Kámoni Arborétum

2017. augusztus 11. 16:25

A szombathelyi Kámoni Arborétum külön értesítésig, de legkorábban augusztus 20-ig ZÁRVA TART. Ez-idő alatt a Háromlelkű Babavilág és a Zalotay Elemér emlékkiállítás sem látogatható az ökoturisztikai központban.

Tíz éves a bécsi távhűtés

2017. augusztus 11. 13:29

Éppen tíz évvel ezelőtt, 2007-ben kezdte meg működését Bécs első távhűtő-központja. Azóta évi 15%-kal bővül a hálózat, és ma már tizenhárom ilyen hűtőmű szolgáltat hideget például kórházaknak, szállodáknak vagy a Bécsi Főpályaudvarnak. Kapacitásuk 1,2 millió hűtőszekrény teljesítményének felel meg.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés