Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Olaszország a gyilkoló dobogó élén

2019. április 18. 18:18

Olaszország a gyilkoló dobogó élén Olaszországban évente 5,6 millió madár válik az illegális vadászat áldozatául.

Húsvéti cuki majomkölykök a Pécsi Állatkertben

2019. április 18. 16:46

Húsvéti cuki majomkölykök a Pécsi Állatkertben Vadim, a közelmúltban érkezett rozsomák egyre aktívabb, gyakran indul felfedező körútra új otthonában. Idén először a húsvéti hosszú hétvégén nyílik meg a gyűrűsfarkú makik kifutója a látogatók előtt, de érdekes látványetetésekkel is készülnek az állatkert munkatársai. Kis állatokban sincs hiány: az elmúlt héten két majomcsapat is újszülöttel lepte meg az intézmény gondozóit.


Felszántották Szeben megye egyetlen országos jelentőségű természetvédelmi területét

2019. április 18. 8:13

Felszántották Szeben megye egyetlen országos jelentőségű természetvédelmi területét Ekével szántották fel a vadon élő nárciszok és más ritka növényfajok élőhelyét. Szakemberek szerint az okozott kár legoptimálisabb körülmények között is csak 20-25 éven belül állítható helyre.

Hatékony Attenborough harca a műanyagok ellen

2019. április 18. 6:57

Hatékony Attenborough harca a műanyagok ellen Egy profi film, és beindul az Attenborough-hatás. Ezért is nagyon fontos a valódi "celebek" személyes példamutatása.


Megérkeztek az ugartyúkok a Dévaványai-Ecsegi pusztákra

2019. április 18. 5:43

Megérkeztek az ugartyúkok a Dévaványai-Ecsegi pusztákra A közelmúltban megérkeztek az első ugartyúkok a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületére. Jellemzően azokat a revíreket foglalták el, ahol a korábbi években is fészkeltek.

Bekeményítenek a Kihalás Forradalmárai

2019. április 17. 8:53

Bekeményítenek a Kihalás Forradalmárai Tegnap a Waterloo-hidat is megszállták a Kihalás Forradalmárai. Transzparensükön, a kép bal szélén a kihalást jelző szimbólum, lázadásuk jelképe látható. Ma a metrót készülnek megszállni a londoni klímalázadók. Az emberiség háza nemsokára összeomlik – cselekvésre sürgetett a 16 éves svéd aktivista az Európai Parlamentben.


Évi 1,8 milliárd tonna szén-dioxid a műanyagok miatt

2019. április 16. 21:55

Évi 1,8 milliárd tonna szén-dioxid a műanyagok miatt A Kaliforniai Egyetem Santa Barbara-i kampuszán mérték fel először, hogy a műanyag termékek milyen mértékben járulnak hozzá a klímaváltozáshoz, életciklusuk során mennyi szén-dioxid kerül a levegőbe közvetlenül vagy közvetett módon.

Nincsenek megfelelő méretű fák a Notre-Dame újjáépítéséhez

2019. április 16. 21:32

Nincsenek megfelelő méretű fák a Notre-Dame újjáépítéséhez Nincsenek már olyan nagy fák Franciaországban, amelyeket fel lehetne használni a Notre-Dame leégett födémszerkezetének újjáépítéséhez – mondta el egy francia örökségvédelmi szakértő.


Mégsem bíznák Paks2 hűtését csak a Dunára

2019. április 16. 20:08

Mégsem bíznák Paks2 hűtését csak a Dunára Pluszhűtést kaphat a két új paksi blokk - árulta el a Világgazdaság érdeklődésére Kovács Pál, a paksi kapacitás fenntartásáért felelős államtitkár a Szocsiban rendezett Atomexpón.

Újabb elismerést kapott Jávor Benedek

2019. április 16. 13:06

Újabb elismerést kapott Jávor Benedek Az Európai Adófizetők Szövetsége ma Strasbourgban a 2014-2019-es ciklus környezetvédelem területén legjobb képviselőjének járó elismerést nyújtotta át Jávor Benedeknek, a Párbeszéd Magyarország képviselőjének, aki március 20-án kapta meg a 2019-es Év EP-képviselője díjat Környezetvédelem kategóriában.


További híreink

Vajon kinek jó, hogy leégett a fonyódi berek?

2019. április 16. 10:12

Nádas és lápos, amolyan „semmire se jó” a napokban leégett fonyódi berek. Az államnak azonban turisztikai tervei vannak a területtel. De van valami, vagy valaki, aki akadályozza ezt, a német tulajdonú bérlő jelenléte.

A klímaváltozás már akár 4 %-os GDP visszaesést is okozhat

2019. április 16. 0:41

A befektetők, ezen belül a befektetési alapkezelők eddig nem sokat foglalkoztak a klímaváltozásból adódó szélsőséges időjárási események hatásaival, pedig egyes szektorokban ez most már megkerülhetetlen lesz a BlackRock amerikai befektetési alapkezelő tanulmánya szerint.


Évi 4 millió gyermek lesz asztmás a kipufogógáz miatt

2019. április 16. 0:15

Évente négymillió asztmás megbetegedést okoz a gyermekek körében a közúti járművek szennyezőanyag-kibocsátása a világon, ez az összes eset 13 százaléka.

Veszélyeztetett növényfajok ex situ védelme a Pilisi Parkerdőben

2019. április 15. 23:29

Évről-évre gyönyörködtetnek bennünket a tavasszal az erdeinkben nyíló virágok, de ritkán gondolunk arra, hogy sok faj megőrzése mögött komoly szakmai munka áll. A Pilisi Parkerdő Visegrádi Erdészeténél egy ilyen, az ELTE Füvészkertjével közösen folytatott fajmegőrző program biztosítja többek között a hóvirág, a pirosló hunyor vagy a magyar vadkörte jövőjét.


Látlelet a Nemzeti Energia- és Klímatervekről

2019. április 15. 22:55

Az EU tagállamok energia- és klímapolitikáját 2030-ig a Nemzeti Energia- és Klímatervek fogják meghatározni. Lejár az időnk klímaügyben – cselekednünk kell!

Újabb pofon a klímavédelmi ambícióknak - zöld út az EU-USA szabadkereskedelmi tárgyalásoknak

2019. április 15. 22:02

Az Európai Unió tagállamai a Tanács mai ülésén jóváhagyták, hogy megkezdődjenek a tárgyalások az EU és az Egyesült Államok között egy új szabadkereskedelmi egyezményről. A Magyar Természetvédők Szövetsége elfogadhatatlannak tartja, hogy politikusaink az autóipari lobbi érdekeit szem előtt tartva feláldozzák bolygónk éghajlatát és mezőgazdaságunkat.


Mindenképpen jön a budapesti dugódíj

2019. április 15. 19:57

Behajtási díj bevezetése, a kisföldalatti korszerűsítése és meghosszabbítása, több villamosvonal meghosszabbítása, utak felújítása, biciklis infrastruktúra fejlesztése – többek között ezek szerepelnek a főváros közlekedésfejlesztései elképzelései között.

Fukusimában 8 év után megkezdték a sérült sugárzó fűtőelemek kiemelését

2019. április 15. 12:41

A Fukusimai atomerőmű egyik pihentető medencéjéből megkezdték a 2011 márciusában összeroncsolódott fűtőanyag kazetták kiemelését – közölte ma az üzemeltető cég, az állami tulajdonú Tepco. A tönkrement erőmű leszerelése legalább 40 évig tart majd - megbecsülhetetlen költségen. Ennyit az olcsó és biztonságos atomenergiáról.


Plasztikmentes húsvét!

2019. április 14. 20:34

Műfű, műanyagtojás, műanyagkosár és temérdek felesleges csomagolás. Ahogy szinte minden, a kiskereskedelem fókuszában álló ünnepkor, húsvét alkalmával is jelentősen megnő a műanyag-felhasználás. Pedig higgyük el, létezhet plasztikmentes húsvét is, méghozzá anélkül, hogy az ünnepi élmény csorbát szenvedne.

Rengetegen vásárolnának környezetbarát tisztítószereket, de nem tudják hol és hogyan

2019. április 14. 15:44

Az emberek 90 %-a egyetért azzal, hogy egészségünk, és a környezet védelme miatt kevesebb vegyszert kellene hasznunk. A fogyasztók 65%-a tart attól, hogy a vásárolt tisztítószer káros a környezetre.


Egy madárka az Atlasz-hegységből: a csicsörke

2019. április 14. 11:57

Sok más madárfajjal együtt a csicsörke is a napokban érkezett meg telelőhelyéről a Körös-Maros Nemzeti Park tájaira. Ez az aprócska madár a lakott területekhez kötődik, így elsősorban a városokban, falvakban találkozhatunk vele.

Birkák nyírják a füvet a bécsi Duna-szigeten

2019. április 13. 22:47

Bécs talált egy kimondottan öko és mindemellett olcsó módszert a Duna-sziget füves területeinek karbantartására. Nagy fogyasztású fűnyírógépek helyett májustól ugyanis egy birkanyáj fogja lelegelni a pázsitot a bécsiek kedvenc pihenőhelyén.


Mi az: 500 milliárd forintos kínai hitel és 2400 év alatt térül meg?

2019. április 13. 21:57

Hamarosan aláírhatják a Budapest-Belgrád-vasútvonal korszerűsítésére vonatkozó építési szerződéseket a miniszterelnök szerint. A több mint 500 milliárd forintos felújítás kínai hitelből valósul meg, és szakértők szerint 2400 év alatt térül meg.

Kínaiak tarolják le a szibéria tajgát

2019. április 13. 18:54

Nem kritizálja túl gyakran saját országában a korrupciót Vlagyimir Putyin orosz elnök, decemberi szokásos éves sajtókonferenciáján mégis megtette, amikor azt mondta, hogy az orosz erdőgazdálkodás nagyon korrupt ágazat. A kiszólásra az adhatott okot, hogy Szibériában és az orosz Távol-Keleten egyre gyakoribbak a tiltakozások az erdőségek kiirtása miatt.


Az ökológiai átmenet kulcsa a szociális igazságosság

2019. április 13. 17:43

Nem késő még elkerülni a környezeti káoszt, sokan érzik mindennap az antropológiai összeomlást – „a termelő és fogyasztó, tévére meredő bambává váló” emberi lény tönkremenetelét. A korlátozott erőforrásokkal rendelkező világban a kevesek által bezsebelt végtelen vagyon abszurditása még élesebb ellentétet képez azokkal, akiknek hónap végére elfogy a pénzük.

Újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik április 15-én

2019. április 13. 11:02

Hétfőtől újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik: a garda, a domolykó, a paduc, a szilvaorrú keszeg, a jászkeszeg, valamint a márna fogására vonatkozó korlátozás május 31-ig tart - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).


A fenntartható-e az e-kereskedelem?

2019. április 13. 10:37

Az e-kereskedelem a digitalizáció terjedésével egy dinamikusan növekvő üzletté vált – az egyik legjelentősebb amerikai kutatócég, a Nielsen 2018-as kutatása szerint az online kiskereskedelem volumene 4X gyorsabban nő, mint az offline kereskedelemé, 2022-re pedig a vizsgált országok e-kereskedelem forgalma várhatóan 400 milliárd dollárt tesz majd ki.

Máté Bence a békacsonkítókkal nyert

2019. április 12. 21:54

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában – jelentették be Amszterdamban.


Potter Hedvigje Bellaként Budakeszin

2019. április 12. 20:58

A csehországi Ostravából érkezett egyéves Bella nevű hóbagollyal bővült a Budakeszi Vadaspark állománya. A ritkaságnak számító állatot már a közönség is megtekintheti.

A klímaváltozás hosszabb és durvább pollenszezont hoz

2019. április 12. 19:20

Húsz év adatai alapján úgy tűnik, hogy a pollenallergiásoknak csak rosszabb lesz: ahogy melegszik az idő, kitolódik a pollenszezon, és az allergén pollenek koncentrációja is növekszik. Ráadásul ez a trend az egész világon megfigyelhető.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés