Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Mérgek csorognak a Dunába az Óbudai Gázgyárnál

2018. október 19. 10:19

Mérgek csorognak a Dunába az Óbudai Gázgyárnál A Greenpeace Magyarország 2018 októberében mintákat vett a rendkívül alacsony vízállású Duna medréből a volt Óbudai Gázgyár mellett. Az alacsony vízállás során jól láthatóan szennyezett víz szivárgott a talajból a Dunába. A mérési eredmények kimutatták: egyes rákkeltőnek minősített szennyezők több százszorosan, más súlyos mérgek pedig több ezerszeresen haladták meg a talajvízre megengedett határértéket.

Hasítanak a német zöldek.

2018. október 19. 9:41

Hasítanak a német zöldek. A Zöldek, a szociáldemokratákat megelőzve, feljöttek a második helyre. 19 százalék szavazna rájuk, így ők lettek az ezüstérmes párt Németországban.


Brutális erdőirtás júdáspénzért?

2018. október 19. 8:55

Brutális erdőirtás júdáspénzért? Bemondásra vágtak ki 25 hektár erdőt Gödön, mivel a Samsungnak arra tetszik bővíteni a gyárát. Tuzson államtitkár volt ügyvédi irodája szervezi a kisajátítást. „A döntések sokkal feljebb születtek”

Építkezés a Róka-hegyi védett terület tövében

2018. október 19. 8:20

Építkezés a Róka-hegyi védett terület tövében Egyelőre „még csak” a közösségi médiában jelent meg a Róka-hegyi építkezéssel kapcsolatos felháborodás, ám az ott jelzett probléma számomra is világos, tehát megoldást kell rá találni - írta Facebook oldalán Bús Balázs.


ECO-SCHOOL: oktatási hálózat az öko-tudatos, fenntartható életért

2018. október 18. 16:58

ECO-SCHOOL: oktatási hálózat az öko-tudatos, fenntartható életért A mai oktatás csak általános ismereteket nyújt a környezettel, környezetvédelemmel és környezettudatossággal kapcsolatban, és ez nem elegendő a valódi környezeti neveléshez, a környezettudatos szemlélet és életmód kialakításához.

A vérengző üregi nyúltól a gyerekgyilkos mormotáig

2018. október 18. 10:30

A vérengző üregi nyúltól a gyerekgyilkos mormotáig Az emberi erőszakról való elmélkedés ritkán tekint túl saját fajunkon, pedig azáltal érthetjük meg igazán, hogy akkor most erőszakosak vagyunk-e, vagy sem. Amikor állat gyilkol állatot.


Közpénzből tömték ki Áder János alapítványát

2018. október 18. 8:10

Közpénzből tömték ki Áder János alapítványát „Egyszeri jelleggel” csaknem 500 millió forintot utalt ki a kormány az idei rendkívüli tartalékból a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnak, és elrendelte, hogy a jövő évtől évi másfél milliárd álljon rendelkezésre erre a célra.

9000 éves barátság

2018. október 18. 7:12

9000 éves barátság A közel-keleti termékeny félholdról 9000 évvel ezelőtt Európa és Ázsia felé útnak induló embereket már háziasított kutyáik is elkísérték a hosszú vándorlásra - állapította meg egy most publikált kutatás, amely DNS-mintákkal igazolta eredményeit.


Vízhiányos a paksi atomerőmű

2018. október 17. 22:40

Vízhiányos a paksi atomerőmű A Duna alacsony vízállása miatt kisegítő szivattyúkat telepítenek a paksi atomerőmű hűtéséhez. És mi lesz, ha beindul Paks2?

Már dolgoznak a hatékony poloskacsapdán

2018. október 17. 22:19

Már dolgoznak a hatékony poloskacsapdán Tömegével húzódnak be a házakba, lakásokba a vándorpoloskák és a márványospoloskák. Ajánlatos minél előbb elpusztítani a bejutó egyedeket, mert az áttelelő példányokból lesznek a következő évi populációk. Rossz hír, hogy természetes ellenségeiket egyelőre nem ismerjük, jó hír viszont, hogy az MTA növényvédelmi kutatói már dolgoznak egy hatékony poloskacsapda kifejlesztésén.


További híreink

Az e-autó nem környezetvédelmi csodafegyver

2018. október 17. 21:36

„Illúzió, hogy a modern technológia a közlekedést kevésbé szennyezővé teszi” – nagyjából ez a fő üzenete annak a könyvnek, amely a napokban jelent meg Franciaországban.

Drámaian zsugorodó svájci gleccserek

2018. október 17. 18:11

Hatalmas tömegű, 1,4 milliárd köbméternyi jeget vesztett a nagyjából 1500 svájci gleccser tavaly szeptember óta – jelentette be tegnap a svájci tudományos akadémia.


Az ipari ingatlanok csupán harmada energiahatékony

2018. október 17. 18:01

A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada, mintegy 2,1 millió négyzetméternyi raktár, csarnok és logisztikai központ tekinthető energiahatékonysági szempontból korszerűnek. Az energiahatékony raktárak drágábbak, de szinte mind ki vannak adva.

Meddig úszhatják meg büntetlenül a multik?

2018. október 17. 16:31

Meddig úszhatják meg büntetlenül a nemzetek feletti cégek azt, hogy elszennyezik vizeinket, talajainkat, a levegőt, tönkreteszik bolygónk éghajlatát, meggyilkoltatják a környezetvédő aktivistákat, megmérgezik, kizsigelerik a munkásokat? Erre a problémára adhatna megoldást egy olyan kötelező hatályú nemzetközi egyezmény, amelynek célja az emberi jogok védelme a nemzetek feletti vállalatok tevékenységeivel szemben. Beszámoló a multik megregulázását célzó ENSZ egyezmény idei genfi tárgyalási fordulójának első két napjáról.


Íme a lengyel rezsicsökkentés: leváltak az oroszokról

2018. október 17. 15:48

Az orosz Gazprom cég helyett 30 százalékkal olcsóbban, egy amerikai társasággal szerződtek.

Tesztelik a zaj- és hőségcsökkentő aszfaltot

2018. október 17. 11:31

A francia cégek által kifejlesztett útburkolat világosabb, vagyis kevesebb fényt elnyelő anyagból van, emellett a szokásosnál porózusabb, hogy képes legyen víz tárolására és a környezet hőmérsékletének csökkentésére anélkül, hogy veszítene tartósságából.


Világörökségi értékeket veszélyeztet az éghajlatváltozás

2018. október 17. 10:45

Az UNESCO világörökség listáján szereplő, a Földközi-tenger térségében található Velencét, az aquileiai patriarchális bazilikát, Türoszt és Epheszoszt fenyegeti egyebek mellett a tengerszint emelkedése, mutatott rá a Natures Communications tudományos folyóiratban tegnap megjelent tanulmány.

Mindennapi kemikáliáink harmada necces

2018. október 17. 8:21

Első ízben mérte fel egy nemzeti hatóság Európában, hogy a környezetünkben leggyakrabban előforduló vegyszerek – összesen 1814 molekula – engedélyezéséhez benyújtott ipari dokumentáció mennyire megbízható. Arra jutottak, hogy e vegyi anyagok harmada nem tartja tiszteletben az EU egészségügyi vagy környezetvédelmi normáit.


Tovább veszít zöld jellegéből Budapest szimbóluma

2018. október 17. 7:37

Akkora fairtás várható az új sikló miatt a Gellért-hegy legzöldebb részén, hogy az illetékesek eltitkolják az adatokat. A védett természeti terület NER kompatibilis tönkretétele. Frissítés: 69 fát terveznek kivágni.

Az ökomenza nem utópia

2018. október 16. 22:06

A mai élelmezési világnapon a Greenpeace Magyarország a fenntartható közétkeztetés fontosságára hívja fel a figyelmet. A zöld szervezet által bemutatott szarvasi gyermekélelmezési modellben a menzakoszt alapanyagainak csaknem fele helyi termelőktől, részben ökogazdaságból származó élelmiszer.


Te mit tennél, ha medvét látnál? Mackórandi kisokos

2018. október 16. 20:20

Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánkban. Bár ez alapvetően jó, mindannyiunk közös érdeke, hogy elkerüljük a közvetlen találkozásokat, és néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. A WWF Magyarország ezért egy szórakoztató infografika-sorozatot indít, amelyből mindannyian tanulhatunk.

Környezetbarát hulladékszállítás

2018. október 16. 19:15

Lovas kocsis hulladékszállítás és Elektromos hulladékgyűjtő - Innovatív megoldások a hulladékgyűjtésben és -szállításban.


Évi 25 millió menekültet termel a klímaváltozás

2018. október 16. 7:53

Az éghajlatváltozás az elvándorlás egyik legfőbb katalizátora, hatásai szerteágazóak, ezért a megoldásokat európai és globális szinten kell keresni.

Számít a szavazatod: foci helyett értelmes célra felajánlható TAO

2018. október 16. 6:32

A MagNet Bank második alkalommal bízza több tízmilliós társasági adójának szétosztását a „nagyérdemű közönségre”. Ezúttal nemcsak ügyfeleire számít, hanem bárkire, akinek van „egy kattintásnyi” ideje egy számára kedves művészeti társulat forráshoz juttattatására.


Jön az élet drágán habos oldala

2018. október 16. 5:36

A klímaváltozással járó hőhullámok és szárazságok az árpának sem tesznek jót. Ha így megy tovább, brutális drágulás jöhet a sörpiacon.

Finn aggályok az orosz atomerőművel szemben

2018. október 15. 20:34

A finn hatóság még mindig nem látja, hogyan lesz a Roszatom Paksra is ígért típusából biztonságos erőmű.


Szárnyal az e-autók egyik elengedhetetlen anyagának ára

2018. október 15. 19:39

A koboldok fémje az autós forradalom (lítiumionos akkumulátorok) kulcsa, és szinte az összes Kínáé lehet. Kobaltból kevés van, bányászata Kongótól, finomítása Kínától függ.

Elképesztő tempóban naposodnak a hazai háztetők

2018. október 15. 18:15

A háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítőképessége elérte a 241,4 megawattot tavaly év végére, ami 46 %-os növekedés a megelőző év azonos időszakához képest; az összes beépített teljesítmény 99,4 százalékát a napelemes háztartási méretű kiserőművek tették ki.


Légszennyezés van, tájékoztatás nincs

2018. október 15. 8:17

A szálló por (PM10) egészségügyi határértéke 50 mikrogramm köbméterenként. A már jó ideje eseménytelen időjárás miatt egyre több településünkön tartósan meghaladja a 24 órás átlag e határértéket.

Erőforrást és pénz pazarlunk a felesleges vásárlással

2018. október 15. 6:48

A magyarok harmada rendszeresen vásárol olyan terméket, amelyre nincs szüksége, az előre nem tervezett, impulzusvásárlásokat legtöbbször az üzletben kihelyezett termékek, akciók váltják ki – derül ki a Generali Biztosító Zrt. legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatásából.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés