Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak

(X)

2018. május 15. 9:03

Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak

Várhatóan az idei nyáron is bőven lesz részünk kisebb nagyobb viharokban, amik sokszor a háztetőket sem kímélik, a megrongálódott tetők miatt igencsak gyakoriak a súlyos beázások is. Érdemes megfogadni a Terrán Tetőspecialista szakembereinek tanácsait.

Az előzetes jelzések alapján a következő évtizedekben a szélrekordok is sokszor megdőlhetnek majd, és a nagyobb erejű viharok gyakorisága is nőni fog. Mindezeket tudjuk, ám többnyire mégis meglepődnek, hogy háztetőjük mennyire nincs biztonságban az egyre durvább és sokasodó viharok miatt. Miután a tetőinket több évtizedre tervezzük, célszerű a korábbinál nagyobb biztonságra törekedni, amelyhez a Terrán Tetőspecialista szakemberei hasznos tanácsokat adnak.

1. Lehetőleg minőségi alapanyagokat vásároljunk. Olyan cserepet, tetőszerkezeti megoldást érdemes választani, amelyek a minőséget tekintve világszínvonalú gyártás során készültek. A sajnos sok helyen még fellelhető azbesztet tartalmazó palatetőt környezetkárosító hatása miatt is javasolt azokat lecserélni.

2. Ajánlott megfelelően képzett ács szakember véleményét kikérni, illetve a kivitelezéssel megbízni. Előny, ha vannak ellenőrizhető referenciái.

3. A szélsőséges időjárás miatt tanácsos például betoncserepeket választani, amelyek idő- és viharállók, és kiválóan megfelelnek a Kárpát-medence egyre gyakrabban szélsőséges időjárási viszonyainak is.

4. Törekedjünk viharbiztos tetőre, csupán néhány ezer forintos többletköltséggel, például viharkapcsok használatával már jóval viharbiztosabb tetőnk lehet.

5. Ha csak lehet, vegyük igénybe a gyártók ingyenes szaktanácsadását, a nagyobb cégek telefonon, e-mailben, de akár a helyszínen is segítséget nyújtanak.

6. Alapvetően a legjobb megoldás, ha tetőrendszerben gondolkozunk, hiszen az adott gyártó tetőcserepei mellé kínált rendszerelemek felhasználásával lesz garantáltan tartós és viharálló a háztetőnk.

7. Vásárláskor tájékozódjunk, hogy a gyártó vállal-e teljes garanciát, esetleg milyen kiegészítő garanciákat biztosít (pl. van olyan tetőfólia, amire akár 15 év is lehet). Mindig kérjünk garancialevelet, és győződjünk meg annak érvényesítéséről. A garanciális idő gyártóként változó, azonban most már vannak olyan hazai betoncserép gyártók (pl. Terrán), amelyek 50 évet, vagy akár életre szóló garanciát is vállalnak.

+1 TIPP:  Ahhoz, hogy háztetőnk biztosan viharálló legyen és akár egy életre szólóan ellássa funkcióját, lehetőleg ismert, nagy múltú, tapasztalt gyártót, illetve márkát válasszunk, így lehet a tetőfelújítás valóban előnyös és hosszútávon kiválóan megtérülő befektetés.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés