Fiatalok a Hortobágy biológiai sokféleségének védelméért

2018. július 8. 10:07

Fiatalok a Hortobágy biológiai sokféleségének védelméért

E hét hétfőtől húsz magyar és romániai fiatal verte fel sátrát az Ökotúra kempingben és vállalata, hogy egy héten keresztül önkénteskedik Hortobágy faluban és környékén, a természet védelmét szolgáló tevékenységeket vállalva.

A kezdeményezés Hortobágy község önkormányzatától származik, amelyet a romániai Szalacs községgel partnerségben megvalósuló „Hídtól hídig” - az elnevezés a testvérfalvak hasonló építészeti stílusban épült építményeire utal - határmenti együttműködési program keretei között valósul meg. Ennek lényege, hogy a kilenclyukúhíd alatti csordogáló folyó községhez tartozó szakaszát helyi védelem alá vonják és annak természeti értékeit óvják és bemutassák a világörökség helyszínére látogató nagyközönség számára.

A tábor első négy napjában az önkéntesek kenuba szállva megtisztították a hátrahagyott hulladékoktól a folyó vízfelületét és part menti szakaszát. Igyekeztek visszaszorítani a partszakaszt a tájidegen özönnövényektől, valamint adatokat gyűjtöttek az érintett folyószakasz értékes élővilágáról. Az értékmentő munkát színesítve ezen túl besegítettek a fiatalok a madárkórház karbantartási munkálataiba, valamint mesterséges madárélőhelyek kialakításába is bekapcsolódtak.
 

Mesterséges madárfészkelőhely készítés

A szervező Bodrog Egyesület a gyakorlati tevékenységek szervezésén túl a résztvevők ismeretbővítését is fontosnak tartva igyekezett vezetett túrákon keresztül a nemzeti parkot is megismertetni, a látogatható és bemutató területek kerékpáros felkeresésével, valamint esti előadások és foglalkozások segítségével.
További képek >>>

 
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés