Autóbarát belváros

2019. február 20. 11:16

Autóbarát belváros

Az V. kerületi Belváros Szíve projekthez kapcsolódó (?) frissen felújított Magyar utcában úgy lettek kialakítva parkolóhelyek, hogy a járda esetenként 30-40 cm széles lett. Rosszabb, mint a Reáltanoda utca.

Még január végén volt hír a sajtóban a Budapest Belváros Szíve programban megújított Reáltanoda utcai gyalog galopp. Mint akkor írtuk: Miközben az európai nagyvárosok Oslótól Tiranáig, Madridtól Moszkváig a belváros forgalomcsillapításán és élhetőbbé tételén dolgoznak, Budapest V. kerületében a ’70-es évek szemléletmódja uralkodik. A kerület polgármestere büszke arra, hogy 2014 óta 145 új felszíni parkolóhelyet sikerült kijelölniük, és célja ezek számának további növelése. ( a sajtóvisszhang után eltüntették az oszlopok egy részét)

Most a jarokelo.hu-ra küldték be az alábbi bejegyzést:

Bár mi a városi bringázást oktatjuk, fő szempontunk az együtt közlekedés és a fenntarthatóság. Ezért szomorú, amikor a közlekedésükben akadályozzák a gyalogosan, babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedőket, most éppen az V. kerületi Magyar utcában. Kb így néz ki, ha valaki babakocsival próbálkozik az utca egyik felén...

 
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés