Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Ombudsmani díj a Levegő Munkacsoport vezetőjének

2017. június 27. 10:08

Ombudsmani díj a Levegő Munkacsoport vezetőjének Az ombudsmanok által 2007-ben alapított Justitia Regnorum Fundamentum-díj kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozható. Az idei egyik díjazott Lukács András, az LMCS elnöke.

Napi 7 millió a veszteglő metrókért

2017. június 27. 8:47

Napi 7 millió a veszteglő metrókért Napi 23 ezer euró kárátalányt, átszámítva 7,1 millió forintot követelhet a BKV szerelvényenként az orosz Metrowagonmash-tól a forgalomból múlt pénteken kivont járművek után - írta a Hvg.hu.


Elindult a Mosoni-Duna vízszint-visszaállítási projekt

2017. június 26. 20:13

Elindult a Mosoni-Duna vízszint-visszaállítási projekt A Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint-visszaállítását szolgáló projekt elindult, ajánlattételi szakaszban van a kivitelező kiválasztására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás - közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára képviselői kérdésre adott írásos válaszában ma a parlament honlapján.

Rubway - a hungarikum bringaút

2017. június 26. 18:16

Rubway - a hungarikum bringaút Forradalmasították a kerékpárút-építést Miskolcon. Egyszerű, olcsó, és Környezetbarát eljárást fejlesztettek ki.


Hamarosan lecsoroghatunk a Balcsiból a Dunába

2017. június 26. 16:38

Hamarosan lecsoroghatunk a Balcsiból a Dunába A tervek szerint kajakkal, kenuval járható lesz a Balatont a Dunával összekötő folyó 85 kilométeres szakasza, mellette pedig kerékpárút épül. A műszaki felmérésekkel elkezdődött a Sió idegenforgalmi fejlesztése.

Az atomerőmű olyan, mint egy pitbull

2017. június 25. 9:29

Az atomerőmű olyan, mint egy pitbull Egy darabig elvan a ház körül, aztán egy szép napon neked ugrik, és elharapja a torkodat. Az atomerőművek most még látszólagos klímabarát vonása is megkérdőjelezhető. A történelmi közelmúlt tragikus évfordulóinak apropóján jelent meg a napokban egy energetikával foglalkozó tanulmánykötet.


Tarolós István figyelmébe

2017. június 25. 8:20

Tarolós István figyelmébe Tarlós/Tarolós István (és az ingatlanlobbi) ilyet akar a Római-partra. Ugyanez dunai léptékben és jegesár esetén?

A galgahévízi ökofalu

2017. június 24. 18:25

A galgahévízi ökofalu A Budapesttől ötven kilométerre található Galgahévízi ökofalu az egyik legismertebb az országban. A társadalmi, gazdasági és ökológiai szempontból fenntartható tervezett közösség célja, hogy az ott lakók ökológiai lábnyommal mérhető fogyasztási szokásai ne haladják meg azt a mértéket, amellyel már a következő generációk esélyeit rontanák.


Szinte titokban kapta vissza jogait a nukleáris hatóság

2017. június 24. 8:11

Szinte titokban kapta vissza jogait a nukleáris hatóság Visszavonulót fújt a kormány: a szezon utolsó parlamenti hetén a kormánytöbbség a feltűnést kerülve módosította az atomtörvényt, visszaadva az Atomenergia Hivatalnak az atomlétesítmények engedélyezésével kapcsolatos korábbi jogköreit. A furcsa jogszabályváltoztatást az Európai Bizottság kényszerítette ki Jávor Benedek EP-képviselő fellépése nyomán.

Likvidálnák az érdi génbankot?

2017. június 23. 22:44

Likvidálnák az érdi génbankot? Elköltöztetnék az Elvira-majort. Összecsomagolnák és elvinnék Érdről. Mert akadályozza az ipari park fejlesztését. Pont a faültetvény és génbank van útban az ipari parknak. Hát fogják és viszik?


További híreink

Idén a Tiszába csobban a WWF Nagy Ugrás!

2017. június 23. 8:03

Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 9-én, délután 3 órakor!

Paks2 300 millióból kábítja a fiatalokat

2017. június 22. 12:02

Az Euroshow Kft.-t bízta meg az MVM Paks II. Zrt., hogy nettó 299 millió forintból rodeózza körbe az országot egy, a bővítést népszerűsítő kamionnal. Olcsóbb, mint a drog, de annál is károsabb.


Triplázhat a világ napenergia-termelése 2021-re

2017. június 21. 6:05

2016-ban óriási napenergia-kapacitás épült ki a világon és a következő 5 évben is jelentős fejlesztések várhatók, de továbbra is csak néhány ország fog számottevő kapacitást kiépíteni - derült ki a SolarPower Europe legfrissebb 2017-es jelentéséből. A paksi atombővítés miatt Magyarországon csak óvatos optimizmussal tekinthetünk a jövőbe.

Legyünk képben naptej fronton!

2017. június 20. 19:31

Nemrégiben megjelent néhány hír arról, hogy ártalmasak-e a naptejek, illetve hogy mennyire problémás a napozás. Fontosnak tartjuk, hogy ennek kapcsán rögzítsünk néhány tényt.


Házi kedvenceinket is hőguta fenyegeti

2017. június 19. 17:28

Az állatvédők gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű - friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet.

Szigetelni hitelből is megéri - önfinanszírozó is lehet a családi házak hőszigetelése

2017. június 17. 11:54

Még hitelből is érdemes elvégeztetni hőszigetelést, mivel már léteznek olyan pénzügyi konstrukciók, melyek önerő nélkül igényelhetőek családi házak energiahatékonysági korszerűsítésre is. Ennek köszönhetően a hőszigetelés elérhetővé válik azok számára is, akik energiaszegénységben élnek.


Hétvégén cirkusz és koncert is lesz a Szabihídon

2017. június 17. 9:46

Június 17-18-án, szombaton és vasárnap kezdődik a Valyo – Város és Folyó Egyesület által kezdeményezett Szabihíd projekt első felvonása. A tavalyi spontán hídfoglalás után a Valyonak köszönhetően idén négy hétvégén foglalhatják el a Szabadság hidat a budapestiek. Közösségi filmet forgatnak, fellépnek zsonglőrök és egy meglepetés koncerttel is készülnek szombatra.

Akár 27%-kal is lehet csökkenteni a háztartási energiafogyasztást beruházás nélkül

2017. június 17. 9:02

GreenDependent Intézet június 10-11-én tartotta közösségi energiamegtakarítási rendezvényét, az E.ON EnergiaKözösségek verseny záró díjkiosztó ünnepét, ahol a fél éven át tartó verseny során a legtöbb energiát megtakarító és a legkreatívabb közösségeket, valamint az önkéntes koordinátoraikat jutalmazta.


Kinevezték a Budapest Klub Global Executive Council képviselőit

2017. június 16. 20:30

2017 június 14-én a Magyar Tudományos Akadémia Kodály-termében ünnepélyes keretek között vehették át kitüntető okleveleiket a Budapest Klub Global Executive Council első tagjai.

Motorizáció az EU-ban

2017. június 16. 17:34

Az ezer lakosra jutó autók száma alapján felállított rangsort Luxemburg vezeti az Európai Unióban - derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat által ma közölt adatokból. A legtöbb uniós tagállamban 1 % alatt az alternatív üzemanyaggal működő személyautók aránya.


A Szamos gyakorlatilag fertőző veszélyes hulladék

2017. június 16. 16:50

A Greenpeace magyar, román és szlovák munkatársai június elején vizsgálták a Szamos szennyezettségét. A mérések kimutatták: súlyosan fertőző szennyezés ömlik a folyóba. A környezetvédő szervezet azt várja a hatóságoktól, hogy sürgősen lépjenek fel az illegális szennyezés ellen, a lakosság egészségének védelmében.

A hazai denevérfauna nagy része megtalálható a Pilisi Parkerdőben

2017. június 16. 15:54

A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt területeken idén is folytatódik az a kutatómunka, amely a Duna-Ipoly Nemzeti Park részét is képező Pilis és a Visegrádi-hegység denevérfaunájának alaposabb feltérképezésére irányul.


Összefogott a polgármester és a takarítónő a klímaváltozás ellen

2017. június 16. 13:54

Díjazták az energiamegtakarításban aktív középületeket. Május 25-én került sor a „Spórolunk@kiloWattal – Munkahelyi EnergiaKözösségek” egyéves energiatakarékossági kampány záró- és díjátadó rendezvényére.

Eláraszthatják Kelet-Európát a levedlett nyugati dízelautók

2017. június 16. 10:27

Kitilthatják a kevésbé korszerű dízel járműveket Münchenből. Stuttgart és más német városok is hasonló lépéseket terveznek. Még több környezetszennyező használt autó jön hozzánk is?


Környezetvédelmi díj az Oszkár megalkotóinak

2017. június 16. 10:00

Idén az oszkar.com telekocsi-szervező honlapot megalkotó és mai napig működtető Gyürüs Máté és Prácser Attila kapta a Radó Dezső Díjat, amelyet négy évvel ezelőtt alapított a Levegő Munkacsoport és a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLV). A díjat olyan hazai szakemberek kapják, akik kiemelkedő eredményeket értek el a szállítás okozta környezetszennyezés csökkentésében.

Betontenger helyett élhető rakpartot

2017. június 16. 9:39

Páratlan alkalom Budapest vonzóbbá tételére a pesti rakpart forgalomcsillapítása. Sokáig vissza nem térő lehetőséget hagy ki a Fővárosi Önkormányzat, ha nem az eredeti terveknek megfelelően alakítja át a Pesti alsó rakpartot, hanem továbbra is a közlekedő és parkoló autók uralják majd a területet.


Szükség van ambícióra a körforgásos gazdasághoz

2017. június 14. 14:26

Folynak a tárgyalások a Hulladék Keretirányelv célszámainak felülvizsgálatáról, Magyarország pedig jelenleg is rosszul áll a hulladékok újrahasznosításával. Bár a szelektív gyűjtés önmagában nem elég, a csomag sok olyan javaslatot is tesz, amelyek hosszú távon a körforgásos gazdaság céljait támogatják.

A magyar atomtemetőről még látványterv sincs

2017. június 14. 7:13

Atomtemetők jelenleg nincsenek. Elméletben léteznek csak olyan objektumok, amikben a sugárzó atomhulladékok (főként a legveszélyesebbek, a kiégett fűtőelemek) véglegesen, biztonságosan elhelyezhetők. Gyakorlatban nem. A végleges elhelyezés azt jelenti, hogy az itt lerakott kiégett fűtőelemek legalább 240 ezer évig nem érintkezhetnek semmivel. Se emberi kézzel, se vízzel, se földdel, se levegővel.


Patyi szerint nem lehet Paksról népszavazni

2017. június 13. 19:32

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora szerint a referendumot nemzetközi szerződések tiltják. Patyi András vitatja, hogy kivételezett helyzetben lennének. Ausztriában lehetett népszavazni, nálunk nem.

Az MME és a Dunakeszi gyurgyalagok

2017. június 13. 7:19

Számos megkeresést kapott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a múlt héten történt feltételezett természetkárosítás kapcsán, mely egy Dunakeszinél történt gyurgyalag élőhelyet érintett.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés