Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Húsvéti cuki majomkölykök a Pécsi Állatkertben

2019. április 18. 16:46

Húsvéti cuki majomkölykök a Pécsi Állatkertben Vadim, a közelmúltban érkezett rozsomák egyre aktívabb, gyakran indul felfedező körútra új otthonában. Idén először a húsvéti hosszú hétvégén nyílik meg a gyűrűsfarkú makik kifutója a látogatók előtt, de érdekes látványetetésekkel is készülnek az állatkert munkatársai. Kis állatokban sincs hiány: az elmúlt héten két majomcsapat is újszülöttel lepte meg az intézmény gondozóit.

Mégsem bíznák Paks2 hűtését csak a Dunára

2019. április 16. 20:08

Mégsem bíznák Paks2 hűtését csak a Dunára Pluszhűtést kaphat a két új paksi blokk - árulta el a Világgazdaság érdeklődésére Kovács Pál, a paksi kapacitás fenntartásáért felelős államtitkár a Szocsiban rendezett Atomexpón.


Újabb elismerést kapott Jávor Benedek

2019. április 16. 13:06

Újabb elismerést kapott Jávor Benedek Az Európai Adófizetők Szövetsége ma Strasbourgban a 2014-2019-es ciklus környezetvédelem területén legjobb képviselőjének járó elismerést nyújtotta át Jávor Benedeknek, a Párbeszéd Magyarország képviselőjének, aki március 20-án kapta meg a 2019-es Év EP-képviselője díjat Környezetvédelem kategóriában.

Vajon kinek jó, hogy leégett a fonyódi berek?

2019. április 16. 10:12

Vajon kinek jó, hogy leégett a fonyódi berek? Nádas és lápos, amolyan „semmire se jó” a napokban leégett fonyódi berek. Az államnak azonban turisztikai tervei vannak a területtel. De van valami, vagy valaki, aki akadályozza ezt, a német tulajdonú bérlő jelenléte.


Mindenképpen jön a budapesti dugódíj

2019. április 15. 19:57

Mindenképpen jön a budapesti dugódíj Behajtási díj bevezetése, a kisföldalatti korszerűsítése és meghosszabbítása, több villamosvonal meghosszabbítása, utak felújítása, biciklis infrastruktúra fejlesztése – többek között ezek szerepelnek a főváros közlekedésfejlesztései elképzelései között.

Plasztikmentes húsvét!

2019. április 14. 20:34

Plasztikmentes húsvét! Műfű, műanyagtojás, műanyagkosár és temérdek felesleges csomagolás. Ahogy szinte minden, a kiskereskedelem fókuszában álló ünnepkor, húsvét alkalmával is jelentősen megnő a műanyag-felhasználás. Pedig higgyük el, létezhet plasztikmentes húsvét is, méghozzá anélkül, hogy az ünnepi élmény csorbát szenvedne.


Rengetegen vásárolnának környezetbarát tisztítószereket, de nem tudják hol és hogyan

2019. április 14. 15:44

Rengetegen vásárolnának környezetbarát tisztítószereket, de nem tudják hol és hogyan Az emberek 90 %-a egyetért azzal, hogy egészségünk, és a környezet védelme miatt kevesebb vegyszert kellene hasznunk. A fogyasztók 65%-a tart attól, hogy a vásárolt tisztítószer káros a környezetre.

Újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik április 15-én

2019. április 13. 11:02

Újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik április 15-én Hétfőtől újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik: a garda, a domolykó, a paduc, a szilvaorrú keszeg, a jászkeszeg, valamint a márna fogására vonatkozó korlátozás május 31-ig tart - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).


Máté Bence a békacsonkítókkal nyert

2019. április 12. 21:54

Máté Bence a békacsonkítókkal nyert Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában – jelentették be Amszterdamban.

Potter Hedvigje Bellaként Budakeszin

2019. április 12. 20:58

Potter Hedvigje Bellaként Budakeszin A csehországi Ostravából érkezett egyéves Bella nevű hóbagollyal bővült a Budakeszi Vadaspark állománya. A ritkaságnak számító állatot már a közönség is megtekintheti.


További híreink

A klímaváltozás hosszabb és durvább pollenszezont hoz

2019. április 12. 19:20

Húsz év adatai alapján úgy tűnik, hogy a pollenallergiásoknak csak rosszabb lesz: ahogy melegszik az idő, kitolódik a pollenszezon, és az allergén pollenek koncentrációja is növekszik. Ráadásul ez a trend az egész világon megfigyelhető.

Bringás menekülőutak a 3-as metró lezárásának elkerülésére

2019. április 12. 16:27

A közlekedési fennakadások elkerülésére a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb megoldás, ha biciklivel közlekedünk. Kispest, Kőbánya, Ferencváros és a belváros között is több kerékpárút, kerékpársáv, busz-kerékpársáv, kis forgalmú utca, vagy kétirányú főútvonal segít elkerülni az Üllői utat.


Bukópályán Orbánék hulladékgazdálkodása

2019. április 11. 12:40

Hegyekben áll az újrahasznosítható hulladék a telepeken, és ha nem sikerül értékesíteni, akkor füstként és hamuként végzik. A kormány azonban a környezetvédelem miatt létrehozott termékdíjból befolyt tízmilliárdokat más területeken költi el.

Szuperhős ragadozó tette be a lábát a Pécsi Állatkertbe!

2019. április 10. 21:10

Alig pár hete érkezett meg Pécsre egyenesen Brnóból Vadim, a Pécsi Állatkert első rozsomákja, aki tegnap el is foglalta a hosszas előkészületek, és biztonsági intézkedések után kialakított kifutóját. A popkultúrában szuperhősként istenített ragadozó láthatóan élvezi a pécsiséget, a remények szerint pedig még idén társat kaphat.


Repülő érkezők és távozók - 2019. március végéig

2019. április 10. 20:42

Mi történt március végéig a melegebb déli vidékekről hazánkba megérkező-, ill. a nálunk telelő, de északabbra költő madárfajok állományaival? Késtek vagy hamarabb érkeztek dél felől? Itt vannak még vagy már elindultak északnak? Íme 45 vonuló madárfajra vonatkozóan egy részletes áttekintés.

A zöld mozgalom 70, Áder Alapítványa 1500 milliót kap évente

2019. április 10. 19:16

2 hónapja az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy Áder János klímavédelmi alapítványa 1,5 milliárd forint támogatást kap a Miniszterelnökségtől. Az Átlátszó birtokába került támogatási szerződés szerint közvéleménykutatás, konferenciák, oktatási segédanyagok, ösztöndíjak, vállalkozások díjazása, újságíróképzés, és nemzetközi médiakampány is szerepel a célok között.


Fideszes haverok kaszálnak a paksi atom agymosáson

2019. április 10. 18:12

A következő két évben a Paks II. 357 millió forintot fizet az atomenergiát és a paksi bővítést népszerűsítő, interaktív kamionért. A szolgáltatást ugyanaz a vállalat nyújtja, ami 2014 óta mindig, de a G-nap előtt még Simicska Lajos egyik cégének közbeiktatásával.

Mi van a kávéban?

2019. április 9. 20:28

Természetesen kávé, de milyen? A darált változatoknál nem lehetünk biztosak minden esetben afelől, hogy a kávé ténylegesen honnan származik, és rajta kívül mi van a keverékben. A Szent István Egyetem kutatói arra vállalkoztak, hogy azonosítsák a kávéminták eredetét.


Duplán nyerhetsz rovarszálló építéssel

2019. április 9. 9:04

A Magyar Földrajzi Múzeum rovarszálló építő versenyt hirdet 10-14 éves diákoknak. A pályamunkák leadási határideje 2019. május 16.

Mérlegen a virtuális magyar környezetpolitika

2019. április 8. 19:37

Lenne még bőven mit tennie a környezetvédelem terén Magyarországnak az uniós környezetvédelmi politikák végrehajtásának 2019-es felülvizsgálatát rögzítő friss jelentés szerint.


A halászokat is meglopta az Orbán-kormány

2019. április 8. 19:09

A halállomány védelmére hivatkozva tiltotta meg a jogalkotó 2016-ban a kereskedelmi célú halászatot, miközben az adatok azt mutatják, hogy 2013 óta a horgászok jóval több halat fogtak ki az élővizekből, mint a hivatásos halászok. Lázár János 2016 után többször ígérte, hogy a kormány rendezi a munka nélkül maradt halászok sorsát, ebből nem lett semmi, az érintettek azóta sem kaptak kártérítést.

Világszenzáció a pécsi állatkertben!

2019. április 7. 20:42

A világon soha, sehol nem írtak még le, nem dokumentáltak olyan esetet, mint ami nemrég a pécsi állatkertben történt: Ervina, a zoo szalagos varánusza ugyanis feltehetően szűznemzéssel, azaz hím varánusz „segítsége” nélkül adott életet négy egészséges kis gyíknak!


Bejött a villanycserép: újra MagyarBrands díjas a Terrán

2019. április 7. 8:01

Újabb országos elismeréssel jutalmazták a Terránt. A tetőcserép gyártó idén, sorozatban immár 5. alkalommal nyerte el a MagyarBrands díjat kiváló üzleti márka kategóriában.

Van egy jó ötlete? - A fenntarthatóság jegyében itt az Energy Globe Awards!

2019. április 7. 7:29

Van egy jó zöld ötlete? Szeretne többet tenni a környezetért? Fontos Önnek a Föld jövője, és elképzelése megvalósításához támogatásra lenne szüksége? Az E.ON szervezésében ismét megrendezik az Energy Globe nemzetközi verseny magyarországi fordulóját, melyre fenntartható, energiatudatos és zöld kezdeményezésekkel lehet pályázni 2019. április 14-ig.


Szélerőműparkkal zöldít tovább az Alteo

2019. április 7. 6:52

Az Alteo leányvállalata egy olyan céget vásárol meg, mely 13 toronyból álló, 25 megawattos szélerőműparkot tulajdonol és üzemeltet Bőny térségében - jelentette be a cég.

A Sajó-völgy levegőminőségének javítása nem tűr halasztást!

2019. április 6. 22:05

Rendkívüli hónapokon vannak túl a Sajó-völgyben élők, a zóna a szmoghelyzetek tekintetében Magyarország legkritikusabb területeinek egyike. Az Európai Unió Bírósága előtt folyamatban van az Európai Bizottság kérelme, melyet Magyarország ellen indított a PM10 (szálló por) jogsértés ügyében.


Mindent megsemmisített a fonyódi nádastűz

2019. április 6. 20:33

100 hektáros területen égett a nádas Fonyódnál, amit csaknem 24 órán át tartó megfeszített munkával sikerült eloltani 50 tűzoltónak.

Zöld utakon a SPAR

2019. április 6. 19:39

A SPAR üzleti filozófiájának egyik sarkalatos pontja a környezettudatos vállalatirányítás. A kiskereskedelmi áruházlánc a hulladékkezeléstől a logisztikán át a reklámtevékenységig egyre több környezetkímélő megoldást alkalmaz és vásárlóit is bevonja azok működtetésébe.


A lakosság a vesztese Orbán rezsicsökkentésének

2019. április 6. 8:30

Parádés győzelem a rezsiharcban: kétszer annyiba kerül a gáz az Orbán-kormány alatt, mint az előző elmúltnyolcévben.

Hálózatelemzéssel a túlhalászat ellen

2019. április 5. 22:57

Jordán Ferenc, az MTA Balatoni Limnológiai Intézet új igazgatójának vezetésével magyar kutatók a vízi ökoszisztémák táplálékhálózati modelljeit elemezve arra keresik a választ, mely fajok halászatával milyen mértékben sérül az ökoszisztéma, vagyis melyik hal mennyire "fontos" a tengeri életközösség számára.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés