Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Teljesen betiltanák a hulladékégetést

2018. december 14. 13:27

Teljesen betiltanák a hulladékégetést Helyezzék hatályon kívül a környezet védelmének általános szabályairól szóló, immár több mint 20 esztendős törvénynek azt a részét, amely a települési önkormányzatok képviselő-testületei számára lehetővé teszi, hogy helyi rendeletekkel részben eltérjenek a hulladékégetés általános tilalmától.

Zárva várt turisták: bezártak a városligeti 300 milliós pavilonok

2018. december 14. 12:40

Zárva várt turisták: bezártak a városligeti 300 milliós pavilonok 300 millió forintba kerültek a Városliget Zrt. minőségi vendéglátás és ajándéktárgy árusításra hivatott pavilonjai, amelyek mind bezártak. Az épületeket bérlő, offshore-ban is utazó tulajdonosának cége tízmillió feletti veszteséget termelt.


Vádat emeltek a cséry-telepi környezetszennyzők ellen

2018. december 14. 11:46

Vádat emeltek a cséry-telepi környezetszennyzők ellen Engedély nélkül rakták le az olajiszapot, amelyből rákkeltő anyag szivárgott a XVIII. kerületi kutakba. Öt év után most vádat emelt az ügyészség az önkormányzati cég egykori vezetője ellen is.

Levegőminőség javításra és a pannon gyepekre ad pénzt az EU

2018. december 14. 8:39

Levegőminőség javításra és a pannon gyepekre ad pénzt az EU Magyarország két LIFE integrált pályázatát is támogatja az Európai Bizottság, egyet környezetvédelmi, egyet pedig természetvédelmi területen - mondta el Nagy István agrárminiszter.


A magyar az EU második legszegényebb népe

2018. december 14. 7:37

A magyar az EU második legszegényebb népe A fideszes Magyarország jobban teljesít - stadionokban, földprivatizációban, közvilágításban, és egyéb mutyikban. Az Eurostat összehasonlította az életszínvonalat, már Románia is lehagy minket. Így elég távolinak tűnik, hogy beteljesüljön Orbán Viktor álma. Spanyolországban 300 ezer forint lesz a minimálbér.

Szombathelynek eddig 1,3 milliárdjába fáj a hulladékreform

2018. december 13. 21:28

Szombathelynek eddig 1,3 milliárdjába fáj a hulladékreform Az állami kukaholdig Vasban sem fizet rendesen. A helyi hulladékkezelő cég helyzete annyira megroppant, hogy az igazgató inkább lemond.


Vidékre költöztethetik a Természettudományi Múzeumot

2018. december 13. 15:43

Vidékre költöztethetik a Természettudományi Múzeumot Erről Palkovics László beszélt az ATV műsorában. Az ilyen típusú intézményköltöztetésbe a kormánynak már többször beletört a bicskája. Az index szerint a cél Debrecen.

Törleszt a kormány a paksi engedélyért

2018. december 13. 9:00

Törleszt a kormány a paksi engedélyért Az Orbán-kabinet százmilliárdos megrendelésekkel igazolta Párizsban: sokat hajlandó fizetni azért, hogy az EU rábólintott a paksi atomerőmű bővítésére. Orosz, francia, német kiszolgáltatottság.


Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás Hajdú-Bihar megyében

2018. december 13. 7:58

Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás Hajdú-Bihar megyében Az állami tulajdonú nemzeti földvagyonunk – a villámgyors lebonyolítás tényeiből következtethetően bizonyára hosszasan előkészített, majd 2015 nyarán, a „migrációs válság” árnyékában, hirtelen bejelentett – kiárusítását a kormányzat részéről sok valótlanságot és a közvéleményt félrevezető csúsztatást is tartalmazó propagandakampány kísérte. Ezekről rántja le a leplet Ángyán József professzor sorozata, melynek 8. része a fideszes és MSZP-s földmutyi legújabb vizsgálódási területe Hajdú-Bihar megye.

Lefejezték a kukaholdingot

2018. december 13. 7:00

Lefejezték a kukaholdingot 2 év alatt 9 milliárdos veszteséget hozott össze a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. Az ügy pikantériája, hogy Weingartner Balázs, a kukaholding korábbi igazgatósági elnöke az új kormány innovációs minisztériumában fenntarthatóságért felelős államtitkáraként felügyeli a céget.


További híreink

2019-ben indulhat Paks 2 bebetonozása

2018. december 12. 8:07

A Roszatom arra számít, hogy a Paks II. atomerőmű építésének kezdetét jelentő első betonöntés 2019-ben vagy 2020-ban történik meg.

Rákkeltő anyag szivárgott lakóházak alá Pestszentimrén

2018. december 11. 19:15

Legalább tízezer embert érintenek közvetlenül a XVIII. kerületi kutakban talált rákkeltő anyagok. A Greenpeace szerint mihamarabb kármentesíteni kellene a területet, ami Fővárosi Önkormányzat feladata.


Veszteséggel zárja az évet a nemzeti kukaholding

2018. december 11. 10:04

Az NHKV Zrt. saját tőkéje egy év alatt 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárd forintra esett.

50 milliárd Semjénék vadász hobbijára

2018. december 11. 9:09

Magyarország újra vadászati nagyhatalom lehet – ezzel a felkiáltással harangozta be 3,5 éve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hogy fél évszázaddal az 1971-es nagyszabású budapesti rendezvény után, 2021-ben újra vadászati világkiállítást rendez Magyarország. Bár a megnyitóig még mindig közel 3 év hátra van, az esemény büdzséje már most feszegeti a tervezett, 50 milliárd forintos keretet, pedig az infrastrukturális beruházások jóformán még el sem kezdődtek.


Veszélyben a Mecsek: STOP uránbánya!

2018. december 9. 21:48

A Nyugat-Mecseki Tájvédelmi Körzet területén, Pécs határában akar uránbányát nyitni a Magyar Urán Resources Kft., korábbi nevén Wildhorse. Az Energiaklub felmérése szerint a Pécsett és környékén élő lakosságot megosztja a tervezett beruházás; a többség szerint a bányanyitás rombolja a környezetet, és a belélegzett por és radongáz illetve esetleges radioaktív szivárgás veszélyezteti az emberi egészséget.

10 éves a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

2018. december 9. 20:45

A gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nem csak veszély, egyúttal lehetőség is - mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működésének tízéves évfordulóján december 7-én rendezett parlamenti tanácskozáson.


Számos hasznos tanulsággal zárult a MEHI energiahatékonysági képzéssorozata

2018. december 9. 19:03

Minden épület egyedi, ezért nincsenek kőbe vésett megoldások az energetikai előírások teljesítésére. Helyette olyan készlettárat érdemes felsorakoztatni, mely az építész és gépész szakemberek kooperációján, együtt gondolkodásán keresztül vezet az optimális, energiahatékony épületekhez már a közeljövőben is.

Szemeteljünk JÓL! - Hulladékgazdálkodási közszolgáltatók lakossági szemléletformáló munkája

2018. december 9. 14:20

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) és a vele együttműködő hulladékgazdálkodási közszolgáltatók az ügyfeleikkel való kommunikációt lényeges feladatuknak tartják. Nem elég ugyanis, ha csak a szakemberek számára világos, hogy a korszerű hulladékkezelés mit is rejt magában, ezt a tudást a háztartások mindennapi gyakorlatává is kell tenniük.


A balatoni önkormányzatok nem kérnek az elektromos jetskikből

2018. december 9. 10:22

“Ellenezzük a jetski használatát a magyar tengeren” – közölte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ)elnöke a hirbalaton.hu-val annak a felmérésnek az eredményét, amelyben kikérték a tagönkormányzataik polgármestereinek véleményét az elektromos jetski Balatonon történő használatáról.

Sült galamb helyett húsgalamb programot indított a kormány

2018. december 8. 23:27

Nem vicc: bejelentette a nemzeti húsgalambprogram elindítását Nagy István agrárminiszter ma a budapesti Nemzeti Kisállat Kiállításon. „Szárnyaló gazdaságnak” nevezték el a kezdeményezést.


Azért is külön fizetünk az oroszoknak, hogy hitelt adnak nekünk Paks 2-re

2018. december 8. 21:32

Az orosz hitel 80 %-át törlesztette már Magyarország – mondta Süli János, paksi fejlesztéséért felelős miniszter. Majdnem félmilliárdot pedig azért fizetünk Moszkvának, hogy egyáltalán hitelt kapjunk tőlük.

Magyarország zöldülne a tervekben

2018. december 7. 8:56

Magyarország 2030-ra 40 százalékkal tudja csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es állapothoz képest - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára. Az innovációs tárca dolgozik az új nemzeti energiastratégia koncepción, amely felváltja majd a jelenleg hatályban lévőt.


Légszennyezés a csendes gyilkos

2018. december 6. 22:28

Csendes, de globális vészhelyzetnek nevezi a légszennyezést az Egészségügyi Világszervezet, a WHO főigazgatója.

Az MTA nem kér Orbán zsarolásából

2018. december 6. 17:31

Pénzeket von el a kormány a Magyar Tudományos Akadémiától, de a tudósok bekeményítettek és nem hagyják magukat. Összezártak az akadémikusok Palkovics miniszter tervével szemben.


Ingyenessé válhat a kerti kutak engedélyeztetése

2018. december 6. 7:59

Sem illetéket, sem díjat nem kellene fizetniük a kútfúrásra készülőknek a jövőben a parlament előtt lévő friss - az mfor által kiszúrt - törvénymódosító javaslat alapján.

Aki legyőzte a szemétégetőt - nagy bisznisz a hulladékégetés

2018. december 6. 6:54

Óriási siker, hogy legalább egy ügyben bűncselekménynek nyilvánította a bíróság a szemétégetést – mondja Vásárhelyi Gábor, a Civil Verőce közösség tagja, akinek számos konfliktusa adódott abból, hogy rendre szóvá teszi a szeméttel fűtést vagy a kerti szemétégetést annak mérgező volta miatt. A hatóságok érdektelenek, és hárítják a felelősséget.


Máté Bence újabb nagy dobása

2018. december 5. 16:51

Máté Bence, a világhírű természetfotós kiviszi az utcára a természetfotókat.

Magyarország legmelegebb éve lehet 2018

2018. december 5. 8:17

Eddig is tudtuk, hogy az idei ősz igencsak nyárias volt, most pedig megérkezett hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat részletes elemzése, ami szerint 1901 óta ez volt a második legmelegebb hazai ősz. De könnyen lehet, hogy a 2018-as év lesz a legmelegebb esztendő Magyarországon.


A füst elszáll, a komposzt ott marad!

2018. december 3. 12:04

Létezik egy kézenfekvő hulladék-megelőző módszer, melynek segítségével egy-kettőre 30-50 %-kal csökkenthetnénk a kommunális és „zöldhulladékunkat”, jobban mondva "zöldjavainkat". Tavasztól őszig rengeteg nyesedék és lomb kerül zsákokba, a szelektív gyűjtő zsákok is megtelnek műanyag csomagolóanyagokkal. A jelenség jól szemlélteti, nem igazán értjük, mi zajlik a kertjeinkben.

100 km alatt bekeményít a MÁV

2018. december 3. 11:29

A decemberi menetrendváltáskor megváltozik a MÁV-START üzletszabályzatának több pontja, a legfontosabb módosítás a menetjegyek érvénytartamára vonatkozik - közölte a MÁV. A decemberi változások közül a legfontosabb, hogy a 100 kilométer alatti utazásra szóló jegyek 4 órán át lesznek érvényesek, azután már nem lehet azzal utazni.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés