Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Mérgek csorognak a Dunába az Óbudai Gázgyárnál

2018. október 19. 10:19

Mérgek csorognak a Dunába az Óbudai Gázgyárnál A Greenpeace Magyarország 2018 októberében mintákat vett a rendkívül alacsony vízállású Duna medréből a volt Óbudai Gázgyár mellett. Az alacsony vízállás során jól láthatóan szennyezett víz szivárgott a talajból a Dunába. A mérési eredmények kimutatták: egyes rákkeltőnek minősített szennyezők több százszorosan, más súlyos mérgek pedig több ezerszeresen haladták meg a talajvízre megengedett határértéket.

Brutális erdőirtás júdáspénzért?

2018. október 19. 8:55

Brutális erdőirtás júdáspénzért? Bemondásra vágtak ki 25 hektár erdőt Gödön, mivel a Samsungnak arra tetszik bővíteni a gyárát. Tuzson államtitkár volt ügyvédi irodája szervezi a kisajátítást. „A döntések sokkal feljebb születtek”


Közpénzből tömték ki Áder János alapítványát

2018. október 18. 8:10

Közpénzből tömték ki Áder János alapítványát „Egyszeri jelleggel” csaknem 500 millió forintot utalt ki a kormány az idei rendkívüli tartalékból a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnak, és elrendelte, hogy a jövő évtől évi másfél milliárd álljon rendelkezésre erre a célra.

Vízhiányos a paksi atomerőmű

2018. október 17. 22:40

Vízhiányos a paksi atomerőmű A Duna alacsony vízállása miatt kisegítő szivattyúkat telepítenek a paksi atomerőmű hűtéséhez. És mi lesz, ha beindul Paks2?


Már dolgoznak a hatékony poloskacsapdán

2018. október 17. 22:19

Már dolgoznak a hatékony poloskacsapdán Tömegével húzódnak be a házakba, lakásokba a vándorpoloskák és a márványospoloskák. Ajánlatos minél előbb elpusztítani a bejutó egyedeket, mert az áttelelő példányokból lesznek a következő évi populációk. Rossz hír, hogy természetes ellenségeiket egyelőre nem ismerjük, jó hír viszont, hogy az MTA növényvédelmi kutatói már dolgoznak egy hatékony poloskacsapda kifejlesztésén.

Az ipari ingatlanok csupán harmada energiahatékony

2018. október 17. 18:01

Az ipari ingatlanok csupán harmada energiahatékony A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada, mintegy 2,1 millió négyzetméternyi raktár, csarnok és logisztikai központ tekinthető energiahatékonysági szempontból korszerűnek. Az energiahatékony raktárak drágábbak, de szinte mind ki vannak adva.


Tovább veszít zöld jellegéből Budapest szimbóluma

2018. október 17. 7:37

Tovább veszít zöld jellegéből Budapest szimbóluma Akkora fairtás várható az új sikló miatt a Gellért-hegy legzöldebb részén, hogy az illetékesek eltitkolják az adatokat. A védett természeti terület NER kompatibilis tönkretétele. Frissítés: 69 fát terveznek kivágni.

Az ökomenza nem utópia

2018. október 16. 22:06

Az ökomenza nem utópia A mai élelmezési világnapon a Greenpeace Magyarország a fenntartható közétkeztetés fontosságára hívja fel a figyelmet. A zöld szervezet által bemutatott szarvasi gyermekélelmezési modellben a menzakoszt alapanyagainak csaknem fele helyi termelőktől, részben ökogazdaságból származó élelmiszer.


Te mit tennél, ha medvét látnál? Mackórandi kisokos

2018. október 16. 20:20

Te mit tennél, ha medvét látnál? Mackórandi kisokos Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánkban. Bár ez alapvetően jó, mindannyiunk közös érdeke, hogy elkerüljük a közvetlen találkozásokat, és néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. A WWF Magyarország ezért egy szórakoztató infografika-sorozatot indít, amelyből mindannyian tanulhatunk.

Környezetbarát hulladékszállítás

2018. október 16. 19:15

Környezetbarát hulladékszállítás Lovas kocsis hulladékszállítás és Elektromos hulladékgyűjtő - Innovatív megoldások a hulladékgyűjtésben és -szállításban.


További híreink

Elképesztő tempóban naposodnak a hazai háztetők

2018. október 15. 18:15

A háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítőképessége elérte a 241,4 megawattot tavaly év végére, ami 46 %-os növekedés a megelőző év azonos időszakához képest; az összes beépített teljesítmény 99,4 százalékát a napelemes háztartási méretű kiserőművek tették ki.

Légszennyezés van, tájékoztatás nincs

2018. október 15. 8:17

A szálló por (PM10) egészségügyi határértéke 50 mikrogramm köbméterenként. A már jó ideje eseménytelen időjárás miatt egyre több településünkön tartósan meghaladja a 24 órás átlag e határértéket.


Erőforrást és pénz pazarlunk a felesleges vásárlással

2018. október 15. 6:48

A magyarok harmada rendszeresen vásárol olyan terméket, amelyre nincs szüksége, az előre nem tervezett, impulzusvásárlásokat legtöbbször az üzletben kihelyezett termékek, akciók váltják ki – derül ki a Generali Biztosító Zrt. legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatásából.

Ha a Z generáción múlik a környezetvédelem, van miért aggódnunk

2018. október 14. 15:57

A jövő generációját nem érdekli eléggé a környezetvédelem? Mit teszünk azért, hogy zöldebbek legyünk? Tudjuk, mit jelent a zero-waste? Mit tartunk veszélyesebbnek a műanyaghulladékot, vagy a légszennyezést? Egy online kutatás többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ.


Leépülő hulladékgazdálkodás: erdőszélre megy a hungarocell?

2018. október 14. 12:50

Határozatlan időre leáll az egyik legfontosabb szigetelő- és csomagolóanyag, a hungarocell gyűjtése a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. hulladékudvarain - tudta meg a Napi.hu. Az FKF sem tudja, mi lesz.

Élelmiszerhulladékaink felét elkerülhetnénk

2018. október 14. 10:12

Egy átlagos magyar fogyasztó évente 33 kg élelmiszert dob ki csak azért, mert a nem megfelelő tárolás miatt megromlott, vagy csak mert feleslegesen vásárolta meg – derült ki a Noguchi Porter Novelli összeállításából. Ha pazarlást sikerülne kiküszöbölni, egy négytagú család évente akár 50 ezer forintot is megspórolhatna.


85 forint helyett 304 - kivéreztetett reklámújságok?

2018. október 14. 9:36

A reklámújságokra kivetett termékdíj 3,5-szeres emelése nemcsak a nyomdaiparnak jelentene súlyos csapást, de a vásárlók is vesztenének rajta, akár még áremelkedéshez is vezethet a reklámanyagok drágítása.

Lassan már úgy tárolhatjuk a radioaktív hulladékot, mint a háztartási szemetet

2018. október 14. 7:13

Egy új kormányrendelet szerint már három kategóriába sorolhatjuk a radioaktív hulladékokat, a szennyezett munkaruha például csak nagyon kis aktivitásúnak minősül, így könnyebben és olcsóbban tárolható.


Magyarország jobban teljesít - túlsúlyban :(

2018. október 13. 9:10

A magyarok számítanak Európa legelhízottabb nemzetének, és világszinten is a negyedik helyen állnak - közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) az OECD legfrissebb jelentését idézve.

Atomvita a paksi bővítésről

2018. október 13. 6:10

Aki lemaradt a Stádium 28 Kör által szervezett Paks II fórum élő közvetítéséről vagy szeretné még egyszer megnézni azt, annak most jó hírünk van.


Ozone Zöld-Díj 2018

2018. október 12. 5:52

2018 október 10-én este a Művészetek Palotájában adták át - immár kilencedik alkalommal - az Ozone Zöld-Díjakat. Mi is részesei voltunk!

Veszélybe kerülhet a kedvenc sörünk

2018. október 11. 6:47

Vizeink állapota egyre romlik, és most veszélybe került a legfontosabb európai eszköz is, mely a vizek védelmét célozza. Az Európai Unió egyik ambiciózus szabályozása, a Víz Keretirányelv került célkeresztbe - elképzelhető, hogy a vizek megóvása helyett döntéshozóink a szabályozás gyengítése mellett döntenek.


A Penny Market nem, a többiek válaszoltak a zöld kérdésekre

2018. október 11. 5:51

Hogyan teljesítenek a hazai nagy kereskedelmi láncok, ha megújuló energiáról van szó. Vannak-e zöld megoldások pl. a CBA, Spar, Metro, Aldi áruházakban? A 15 legnagyobbnak tette fel a kérdéseket a Tudatos Vásárló.

Félszáz részecske köbméterenként

2018. október 10. 17:16

A Dunában találták a legtöbb mikroműanyagot az eddig vizsgált hazai folyók közül: köbméterenként 50 részecskét. A Parányi Plasztiktalány projekt során egy független laboratórium és partnerei a Tisza után megmérték a Duna és mellékfolyóinak mikroműanyag-szennyezését is.


Megúszhatják a börtönt a tiszaföldvári sertéshorror elkövetői?

2018. október 10. 15:58

Állatkínzás és természetkárosítás miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a kormányhivatal a Tiszaföldváron, miután lezárta vizsgálatát, amely akkor indult, amikor nyilvánosságra kerültek azok a horrorisztikus a felvételek, amelyek egy sertéstelepen készültek.

Engedett a parlament: itt az új szabály a kerti kutakról

2018. október 9. 21:51

Új törvényt alkotott az Országgyűlés a fúrt kutakról: 80 méteres talpmélységig nem kell engedélyt kérni a kutak fúrásához ott, ahol a háztartáshoz szükséges ez a víz - írja az Infostart.hu.


A korszerű uniós autógyártást támogassa a magyar kormány!

2018. október 7. 20:14

A klímakatasztrófa elkerüléséhez az is szükséges, hogy 2035-től csak nulla kibocsátású gépkocsit lehessen vásárolni. Ezért a Levegő Munkacsoport levélben kéri a környezetvédelemért felelős minisztert, hogy a kormány ennek fényében foglaljon állást az uniós környezetvédelmi miniszterek ülésén.

Íme az idei legjobb ökoturisztikai helyek

2018. október 7. 7:46

Átadták „Az év ökoturisztikai élménye 2018” díjakat. A zsűri egy népszerű vadasparkot, egy mésztufa-barlangot, egy családi rendezvényt és a Jeli Arborétum virágba borulását értékelte.


Kávéfőzés zöldebben

2018. október 7. 6:46

Az aktuális trendet követve egyre többen cserélik le korábbi, hagyományos kávéfőzőjüket kapszulás gépekre. Habár ezeknek a használata rendkívül egyszerű és kényelmes, a kapszulákból rengeteg hulladék keletkezik, mellyel a fő probléma, hogy nem - vagy csak nagyon kis mértékben - újrahasznosítható. Ezért válasszunk a kevesebb hulladékkal járó, vagy hulladékmentes kávéfőzési módszerek közül!

Növekedhet a milliárdokat fialó Orbán-bánya

2018. október 6. 21:15

Úgy módosította a kormányhivatal a környezetvédelmi engedélyeket, hogy Orbán Viktor apja kibővíthesse a bányáját.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés