Hírek - Sajtóközlemények Archívum - Keresés

Itt civil szervezetek, cégek és intézmények sajtóközleményeit olvashatja. Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Arany Parlagfű díjat Fazekas Sándornak!

2018. március 19. 11:13

Arany Parlagfű díjat Fazekas Sándornak! Fazekas Sándor 2010-es színrelépése eddig 8 keserves évet hozott a parlagfű-allergiások számára. A miniszter egy percig sem csinált abból titkot, hogy amíg ő döntéshozói pozícióban van, addig foggal-körömmel védi az agrártámogatásokat bezsebelő, hanyag földbirtokosokat és a Magyarországon tenyésző többszázezer hektár parlagfüvet.

Ökosított ökoiskolák

2018. március 17. 22:52

Ökosított ökoiskolák A Földművelésügyi Minisztérium „ökoiskolák a helyes hulladékgazdálkodási szemlélet formálásáért” című pályázat keretében a hajdúböszörményi Városbarátok Köre általános- és középiskolás korosztályok számára interaktív foglalkozásokat és ökojátszóházat tart.


Az élővilág védelme érdekében vissza kell szorítanunk a hús- és tejtermékfogyasztásunkat

2018. március 14. 1:43

Az élővilág védelme érdekében vissza kell szorítanunk a hús- és tejtermékfogyasztásunkat Globálisan a felére kell csökkenteni a hús- és tejtermékek előállítását, valamint -fogyasztását 2050-re, hogy elkerülhetőek legyenek a földi életet veszélyeztető klímaválság katasztrofális hatásai, és tartani tudjuk a párizsi klímaegyezményben kijelölt célokat − állítja a Greenpeace új nemzetközi jelentésében.

Kapcsolj ki és kapcsolódj a Földhöz!

2018. március 12. 11:11

Kapcsolj ki és kapcsolódj a Földhöz! Ahogy az elmúlt több mint 10 évben, úgy március 24-én idén is lesz WWF Föld Órája. A szimbolikus 60 perces sötétség mellett azonban a világ legnagyobb önkéntes akciójának üzenete megújult: a kezdeményezés ezúttal a természeti értékekre hívja fel a figyelmet. A hazai főszervező, a WWF Magyarország izgalmas kihívást indított az esemény alkalmából.


Elkaszálták az atomtemetős pécsi népszavazási kezdeményezést

2018. március 4. 8:53

Elkaszálták az atomtemetős pécsi népszavazási kezdeményezést Közleményt adott ki az LMP pécsi szervezete, ugyanis a Bodára tervezett végleges atomhulladék-tároló elleni népszavazási kezdeményezésüket a helyi választási bizottság elkaszálta. Az LMP a törvényszékhez fordul.

Légy a Magnetbank karitatív partnere

2018. március 3. 17:26

Légy a Magnetbank karitatív partnere A MagNet Bank hagyományos téli akciója ismét enyhülést hoz az utcára szorult embereknek. „Adj Meleget Programja” keretében immár ötödször keresi gazdáját több ezer izolációs fóliából készült takaró a MagNet bankfiókokban, amelyet bárki szabadon elvihet és odaadhat az arra rászorulóknak.


Újabb világmárkával erősödik a hazai napelemes piac

2018. február 28. 8:12

Újabb világmárkával erősödik a hazai napelemes piac A miskolci székhelyű PV Napenergia az AEG napelem és monitoring rendszerek hazai kizárólagos forgalmazója lett.

Digitális átállás előtt a hazai agrárium

2018. február 20. 17:52

Digitális átállás előtt a hazai agrárium Többet termelni kevesebb ráfordítással, ez a kihívás áll az európai és a magyar agrárgazdaság előtt – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Prega Science 2018 elnevezésű szakmai konferencia mai budapesti megnyitóján.


Genetikai módosítás-e a génszerkesztés?

2018. február 19. 16:48

Genetikai módosítás-e a génszerkesztés? A Jövő Nemzedékek Szószólója és a Magyar Természetvédők Szövetsége ma a különböző véleményt képviselő szakemberek részvételével műhelybeszélgetést rendezett az új génszerkesztési módszerek kérdéséről. Bándi Gyula szószóló álláspontja szerint amíg nem jön létre szakmai konszenzus a génszerkesztéssel előállított növényekkel kapcsolatban, addig - az elővigyázatosság elvét alkalmazva - a GMO szabályozás hatálya a jogi szabályozás szempontjából kiterjed ezekre az eljárásokra is.

Elengedik a többmilliós parlagfűbírságot a csókosoknak a hatóságok

2018. február 8. 11:58

Elengedik a többmilliós parlagfűbírságot a csókosoknak a hatóságok Most már papírunk van róla, amit eddig csak sejtettünk: a legdurvább parlagfüves területek is szelektíven eltűnhetnek a hatóságok emlékezetéből és irattárából, ha a tulajdonos, vagy földhasználó befolyásos magánszemély vagy állami cég.


További híreink

Ne maradj le a Facebookon sem a Greenfo híreiről!

2018. február 3. 1:17

Megmutatjuk, miként állítsa be, hogy elsőként jelenjenek meg üzenőfalán a Greenfo legfrissebb hírei!

Nem csökkenhet a magyar gazdák támogatása

2018. február 1. 21:19

Az uniós agrártámogatások szintje a jövőben sem csökkenhet: ezért harcol a magyar agrárdiplomácia a brüsszeli fórumokon, és ennek érdekében keres és talál szövetségeseket a Visegrádi Négyek (V4) és más közép-kelet európai államok között - mondta Fazekas Sándor.


Legyél válogatós! Ingyenes zöld társasjáték iskoláknak

2018. január 28. 8:41

Műanyag és fém a sárga, üveg megy a zöld kukába!
Kék színűbe papírt dobok, mert én válogatós vagyok!
A tipikusan mai mondóka a hajdúsági Zöld Kör leleménye. Ingyenes társasjáték Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei oktatási intézményeinek.

Felhívás civilekhez - most rajtunk, holnap rajtatok a sor

2018. január 26. 23:35

Kedves zöldek! Bizonyára hozzátok is eljutott már a hír, hogy január közepén a kormány nyilvánosságra hozott egy három részből álló törvénycsomag-tervet, „Stop Soros” néven. Mi – a Civilizáció kampányban részt vevő szervezetek – azért fordulunk most hozzátok, hogy felhívjuk a figyelmeteket e tervezet következményeire és hatásaira, és támogatásotokat kérjük a hazug, önkényes és kártékony javaslat visszavonása érdekében.


Világíts rá!

2018. január 21. 15:40

Világíts rá! címmel új tehetségkutató indul. A Világítástechnikai Társaság által életre hívott verseny keretében 1 hónapon át keresik az ország legjobb rajzolóját, videó készítőjét és versíróját. A pályázat keretében nevezőknek arra kell felhívni a lakosság figyelmét, hogy a működésképtelen lámpák és világítótestek ne a kukába, hanem a hulladékhasznosítóba kerüljenek. Tehát a pályaműveknek lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságára kell fókuszálniuk.

Termékteszt: Légkondicionálók, klímaberendezések

2018. január 16. 22:29

9 különböző márkájú, összesen 22 (inverteres, oldalfali split) klímaberendezést tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Vizsgálták többek között, hogy milyen hatékonyan hűtenek, fűtenek, párátlanítanak, milyen könnyen használhatók, mennyire sokoldalúak és hangosak.


Elég gazdagok vagyunk ahhoz, hogy még sokáig pazaroljunk?

2018. január 14. 16:50

Magyarország az elmúlt években az egyik legmagasabb GDP-arányos energiaimport-számlát fizette az Unióban. Hazánk energiaimport-függőségének és energiaintenzitásának csökkentése, az energiafogyasztás mérséklése az ország stratégiai érdeke. A legnagyobb energia-megtakarítási potenciál pedig az épületekben rejlik. Konferencia erről január 16-ig kedvezményes jelentkezéssel.

Tűzifa csalók az Ipolyerdő nevében

2018. január 12. 17:36

Csalásra figyelmeztet az Ipoly Erdő Zrt. Az elmúlt időszakban magánszemélyek a vállalat nevében tűzifa szállítására vonatkozó ajánlatokat kaptak, melyben az ár megjelölése mellett, amennyiben 10 % előleget elutalnak egy megjelölt bankszámlára, 72 órán belüli megtörténik a szállítás. Erre ráfázhat.


Paks II: Drága és veszélyes az évszázad legkorruptabb üzlete

2018. január 10. 20:17

Még egy kapavágás sem történt Pakson, a fideszes haverok máris milliárdokat tettek zsebre a reklámköltéseken keresztül, a beruházást irányító cégvezetők fizetését pár hónap alatt a duplájára növelték, most pedig több százmillió forintért bérelnek luxus személygépkocsikat.

Nemzeti konzultáció a parlagfüről vegyes eredményekkel

2018. január 10. 20:04

Környezet- és egészségvédelemmel foglalkozó civil szervezetek rendhagyó nemzeti konzultációt indítottak a parlagfűről. Ezúttal a pártokat kérdezték meg, hogyan javítanának a 2 millió allergiás életminőségén.


Racionalizálta magyarországi leányvállalatait a Hamburger Recycling

2018. január 7. 22:02

Összevonta két jelentős, hulladékbegyűjtéssel és kezeléssel foglalkozó leányvállalatát az osztrák Prinzhorn Csoport. Azzal, hogy az SCH-Ózon Kft. beolvadt a DUPAREC Kft.-be, utóbbi egyértelműen a releváns hazai recycling piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált.

A holnemvolt biodóm - interjú Persányi Miklóssal

2017. december 31. 16:02

Ősszel elkezdődött az Állatkert új attrakciója, a biodóm építése. Az acélszerkezetes, hatalmas, ötszintes ősvilági ökoház kivitelezése a volt Vidám Park területén már javában zajlik. Másfél hektáros alapterületét betoncölöpök határolják, a területről épp termelik ki a homokos földet. Mindez jól látszik Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója és a Liget Budapest Projekt zöldfelületi fejlesztéseinek miniszteri biztosa irodájának ablakából. Az állami projectcég PR interjúja az Állatkert új beruházásairól.


9+1 eredmény, amire büszke lehet egy zöld civil szervezet 2017-ben

2017. december 26. 12:05

2017 aligha nevezhető a civil szervezetek vagy a környezetvédelem évének. A Levegő Munkacsoport mégis bizakodással tekint a jövőbe, hiszen 2017-ben is rekordokat döntött a tisztább környezetért folytatott munkája során.

Győzött a Greenpeace Magyarország a baranyai adatkérési perben

2017. december 19. 18:01

A Baranya Megyei Kormányhivatalnak ki kell adnia a volt Budapesti Vegyiművek garéi és a hidasi szennyezéseivel kapcsolatos közérdekű adatokat a Greenpeace Magyarországnak – áll a bíróság első fokú határozatában. A zöld szervezet üdvözli a bíróság ítéletét, mely szerint közérdekű környezeti adatot nem lehet visszatartani a civil szervezetektől, állampolgároktól.


Bándi Gyula a környezeti felelősség hathatósabb érvényesítéséért

2017. december 10. 19:35

A jövő nemzedékek szószólója, Bándi Gyula a környezet állapotának javítása, a veszélyes szennyezések megelőzése, illetve gyors elhárítása érdekében jogalkotási és jogszabály-módosítási kezdeményezéssel kívánja elősegíteni a környezeti felelősség hatékonyabb érvényesülését.

Jövőre feleződik a nevetségesen magas napelemadó

2017. november 28. 17:33

A magyar napelempiac többségét képviselő iparági egyesület, a MANAP bízik abban, hogy a napelemek termékdíjának 2018. január elsejétől való csökkentése jele annak, hogy a kormányzat ezen túl egyre inkább támogatja a megújuló energiaforrások, ezen belül is a napenergia felhasználásának minél szélesebb körű elterjedését.


Keveset tudunk a klímaváltozással érkező gyilkosokról

2017. november 26. 13:18

Jelenleg nem történik meg a behurcolt betegségterjesztők hatékony monitorozása, és a szúnyogirtás jelenlegi gyakorlata több okból sem megfelelő - áll többek között a Magyar Tudományos Akadémia Diverzitásbiológiai Bizottságának állásfoglalásában.

Hogy élni tudjunk a természet adta lehetőségekkel

2017. november 26. 8:03

Természeti értékeinkkel és a természeti tőkénk által nyújtott szolgáltatásokkal való hatékonyabb gazdálkodás elősegítése érdekében egy hosszú távú szakpolitikai tervezést megalapozó, országos hatású stratégiai fejlesztés indul.


Ingyen áramot olcsón?

2017. november 18. 20:48

Nem talál finanszírozást napelemes kiserőmű projektjéhez? Az EU-Solar Zrt. megmutatja a megoldást! Elárulja a titkot, miként juthat támogatott forráshoz kiserőmű építéséhez. Csak 1%-al kedvezőbb finanszírozással Ön 5-10 millió Forint extra profitra tesz szert a futamidő alatt!

Szigeteléssel a szállópor ellen - az okos fűtés 5 + 1 pontja

2017. november 11. 21:55

Itthon 70%-ban a lakossági fűtés a felelős a tél kezdetén megnövekvő szállópor-koncentrációért, mely növeli a szmog kialakulásának lehetőségét is. A Knauf Insulation szerint ennek fő oka az, hogy 10-ből csak 2 családi ház megfelelően hőszigetelt, a fennmaradó 8 nem, vagy csak részben szigetelt ingatlan, melyek többlet energiafogyasztása nagyban hozzájárul a rossz minőségű, szállóporral terhelt levegőhöz. Az ingatlanok hőszigetelésével ugyanakkor jelentősen, akár a felére is csökkenthető lenne nem csak a családok fűtési költsége, de a levegő finomszemcse tartalma is.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés