Zöldgömb - Trump miatt fő a fejünk

2017. június 10. - 2017. június 14.

Lánchíd Rádió

Trump miatt fő a fejünk – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 06. 10. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 06. 14. szerda 23.05

Donald Trump amerikai elnök néhány nappal a környezetvédelmi világnap és 25 évvel az ENSZ Éghajlat-változási keretegyezményének aláírása után jelentette be, hogy az Egyesült Államok felmondja a 2015-ös párizsi klímaszerződést. A következményekről Faragó Tibor egyetemi tanárral, klímapolitikai szakértővel beszélgetünk.

A világ összefogni látszik az amerikai elnök klímaváltozást tagadó politikája ellen, és Trump miatt fő a fejünk! címmel hazánkban is tüntetést szerveztek az amerikai nagykövetség előtt. Szél Bernadett, az LMP társelnöke és frakcióvezetője a hazai klímavédelmi helyzetet is szóba hozza.

A világon egyre riasztóbb méreteket ölt a levegőszennyezés, a szálló por számos halálesetet okoz. ismerteti Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport Környezeti tanácsadó Irodájának vezetője a hazai helyzet mellett egy tanulmány következtetéseit is ismerteti.

A fővárosi klímát is javíthatják a közparkok, de a Városligetben a tiltakozások ellenére is folytatódnak az építkezések, a legújabb fejleményekről Garay Klára, a Budapesti Városvédő Egyesület Környezetvédelmi Tagozatának vezetője, a Városliget blog szerkesztője beszél.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu drótposta címen várjuk

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés