Zöldgömb - Panel lázálom

2017. június 17. - 2017. június 21.

Lánchíd Rádió

Panel lázálom – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 06. 17. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 06. 21. szerda 23.05

Panelbontási elképzelést jelentett be a kormány, de ha a panelházak legfelső, tízedik emeletét elbontják a meleg miatt, akkor a kilencedik lesz a legfelső és legmelegebb. A részletekről vagy éppen a lakóházak szigeteléséről viszont nem esett szó. A panelházak felső emeleteinek bontása helyett vannak jobb megoldások is, ezeket elemzi Ertsey Attila öko-építész, az Élőlánc vezetőségi tagja.

Donald Trump amerikai elnök éghajlatváltozás és tudományellenes nézetei és lépései mennyiben hátráltatják a klímaváltozás elleni küzdelmet? – kérdeztük Mika János klímakutató egyetemi tanártól,az Eszterházy Károly Egyetem tanárától.

Napjaink egyik kérdése, hogy a 21. századi Magyarországnak milyen lesz az energetikai jövőképe. Munkácsy Béla, az ELTE Környezet- és Tájföldrajzi tanszékének adjunktusa, az „Erre van előre” energiatervezési kutatócsoport vezetője Magyarország fejlődését hosszú időre visszavetheti, ha a megújulók helyett a paksi atomerőmű bővítését választjuk.

A Budakeszi Vadaspark munkatársai arra figyelmeztetnek, hogy az árvának tűnő kismókusokat ne vigyük haza, ezt indokolja Szilágyi Zsolt állatgondozó.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu drótposta címen várjuk

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés