Októberben folytatódik a Csopa Délután – Ötórai tea a tudománnyal

2018. október 02. - 2018. október 31.

1036 Budapest, Bécsi út 38-44

- október 2-án visszatér kínálatunkba az MTA Wigner Fizikai Kutatóközponttal közös Wigner Cafe. Orbán Gergő (Önfejű agy? Hogyan csapja be az érzékelést a belső világunk?) és Somogyvári Zoltán (Miről beszélgetnek az idegsejtek az agyban?) lesz Werovszky Veronika tudománykommunikátor vendége.  

- Október 3-án, szerdán a Csopa Qubit Tudományos Sajtóklubban a híroldal három szerzőjével, Vajna Tamással, Bodnár Zsolttal és Dippold Ádámmal beszélgetünk A nyugat-nílusi láztól a kókuszolajig címmel.

-  Október 9-én, kedden a Tudományos Csopa Cafe vendége Boromisza Zsombor tájépítészmérnök (Szent István Egyetem, Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék), témánk Mikor mosolyog a táj? - tájak kutatása, tájvédelem és tudomány.

- Október 10-én, szerdán Böszörményi Sándor geográfus Csopa GEOlabja a vulkánokkal és a karszthegységekkel foglalkozik.

- Egyed László tudományos újságíró Hankó Gergely természetvédelmi mérnökkel (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) beszélget a Csopa SzTK – Szeniorok Tudományos Klubjában október 16-án, kedden „Palackra magyar!” – környezetvédelem a tiszai PET Kupával címmel.

- A közelmúltban alakult Magyar Asztrofotósok Egyesületével közösen indul útjára a Csopa – MAE Égbolt október 17-én, szerdán, melynek első előadója Bach Zoltán alelnök lesz. Előadásának címe: Hazai asztrofotós praktikák és a mögötte lévő tudomány.

- Barnaföldi Anna képzőművész CsopArt műhelyfoglalkozásának középpontjában Hermann Zsófia festőművész KÖRFORGÁS című tárlata áll majd október 24-én, szerdán.

- Az OMSZ – Csopa Meteorológiai Estek következő előadója, október 30-án, kedden Ludányi Erika Lilla (OMSZ Nemzeti Emissziós Leltárak Osztály), aki a Nemzeti emissziós leltárak, avagy mit mutatnak a légköri kibocsátások? címmel tart előadást.

- A hónaptól október 31-én, szerdán a Vinczellér Katalin magyartanár és Tomozi Gábor fizikus CsoPagony tudományos könyvklubjával búcsúzunk. Folytatjuk az ismerkedést Tesla tudományával.

- Minden hétfőn nyit a Csopa Kémcső Klub a kémiai-fizikai szakkörök iránt érdeklődő tanulóknak és a kísérletezni vágyó családoknak. Csütörtökönként a Csopa Playtime Társasjátékklub már 16 órától kezdetét veszi.

Hétfőtől-csütörtökig, már 16 órától várjuk az érdeklődőket a kedvezményes délutáni jeggyel, 17 órakor kezdődnek az ismeretterjesztő programok. Valamennyi tudománynépszerűsítő rendezvény Csopa havibérlettel is látogatható.

További részletek programnaptárunkban >>>

Tisztelettel várunk minden érdeklődőt!

Dr. Paszternák András
Csodák Palotája Nonprofit Kft. 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.
tudománykommunikációs vezető

Web: www.facebook.com/csodakpalotaja

Kulcsszavak csopa

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés