Sajtótájékoztatók, bemutatók

Változó világ előadássorozat - A sokoldalú Nap
2017.06.20.
Helyszín: Budapest V. ker., Arany János utca 1
Ismertető:

A múlt évben jelent meg „A Nap szerepe a társadalom életében” című könyv az Argumentum Kiadó gondozásában, amelyben különböző szakterületek képviselő (napfizikus, csillagász, meteorológus, orvos, antropológus, művészettörténész, zeneszerző, geográfus és szociológus) írtak tanulmányokat a Napról.

Ebben az évben – a könyv folytatásaként, már a következő Napról szóló könyv megírására készülve – arra teszünk kísérletet, hogy a különböző szakterületek közötti párbeszéd segítségével egységes egész képet alakítsunk ki a Napról. A kötetben megjelent hat tanulmányról mondják el a véleményüket a szerzőtársak, felkért szakemberek és mindazok, akik elfogadják meghívásunkat erre a beszélgetéssorozatra. Feltételezésünk, hogy a szakterületek közötti határok átjárhatóvá tételével, és a „sokoldalú Napról” szóló tudásunk szintetizálásával megismerhetjük a Napban azt, ami kortól, kultúráktól és szakterületektől függetlenül mindig ugyanaz.

Helyszín: MTA Könyvtár és Információs Központ Konferenciaterme (Budapest V. ker., Arany János utca 1. II. emelet) A program este 17.30-kor kezdődik és 19.30-ig tart.

Június 20. A Nap keresztény és buddhista szemlélete
Pressing Lajos (pszichológus, buddhista tanító): Napszimbolika a buddhista tantrákban
Béres Tamás: A Nap szerepe keresztény tanításokban
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés