Sajtótájékoztatók, bemutatók

Paks2 - az évszázad üzlete, de kinek?
2017.11.15.
Helyszín: MÚOSZ székház 1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/A, Táncsics Mihály terem
Ismertető:

A Paks2 projekt a kormányzati propaganda szerint a kivitelezés szakaszába érkezett, megtérülő beruházás és ezt az Európai Bizottság is megerősítette. A tények azonban nem a kormány oldalán állnak, az érvelés több ponton is téves. A beruházást részleteiben ismerő szakértők szerint a folyamatot mielőbb érdemes leállítani annak érdekében, hogy ne kerüljön túl sokba a magyar adófizetők számára.

Beszélgetés a Paks2 projektről a kormányzati propagandán túl, a tények világában szakértőkkel, politikusokkal, újságírókkal:
2017. november 15., 18:00–20:00

MÁRTHA IMRE energetikai szakértő, az MVM korábbi vezetője
FELSMANN BALÁZS kutató főmunkatárs, REKK
UNGÁR PÉTER az LMP országos elnökségének tagja

Csepreghy Nándor Miniszterelnökség parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes
Dr. Aszódi Attila a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár

moderál: HARGITAI MIKLÓS újságíró

A legkevesebb, amit “az évszázad beruházása” ügyében elvárhatunk a kormányzattól, az, hogy nyilvános szakmai egyeztetési folyamatot vállal a Paks2 projektről. Ennek során komolyan meg kell vizsgálni, hogy a beruházással kapcsolatos számítások milyen feltevéseken alapulnak és melyek a lehetséges alternatívák hazánk energiajövőjét illetően.

Vitaestünkkel szeretnénk hatni arra, hogy ne a beruházás induljon el, hanem a komoly és elfogulatlan szakmai vita. A tét hazánk energetikai mintázata erre az évszázadra.

RÉSZLETES PROGRAM HONLAPUNKON:

hirdetés